​7 vekilden Kılıçdaroğlu'na tam destek

Olağanüstü kurultay için imzaların toplanmaya başlandığı CHP'de 7 vekil, Kılıçdaroğlu'na tam destek açıklaması yaptı.
KARŞI GAZETE | ANKARA

 7 MİLLETVEKİLİNDEN KILIÇDAROĞLU’NA TAM DESTEK

 Türkiye, bugün tek parti devletinin oluştuğu, hukuk devleti ve kuvvetler ayrılığı ilkesinin yerle bir edildiği, bütün kurumların iktidar baskısıyla siyasileştiği, basın özgürlüğünün kalmadığı,  rant ekonomisiyle fırsatçılığın ve ahlaki yozlaşmanın arttığı, toplumun bilinçli olarak ayrıştırıldığı bir dönemden geçmektedir. 

Türkiye böyle bir tabloda 7 Haziran seçimlerini gerçekleştirmiş, olağanüstü gelişmelerin yaşandığı 5 aylık bir sürecin ardından da 1 Kasım seçimlerine gelinmiştir. 

1 Kasım seçimleri, Türk halkına ağır faturalar çıkartılarak, yüzlerce insanımızın kanı ve canı üzerinden gidilen bir seçim olmuştur. Halkımız, terör, şiddet ve istikrarsızlıkla tehdit edilmiştir. 

CHP bu süreçte;  Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu'nun liderliğinde, halkımızın güvenini kazanan bir siyasi çizgide ilerlemiş, tarihi önyargıları kırmaya, yeni bir umut olmaya yönelik adımlar atmıştır. Yapıcı, proje ve çözüm üreten siyasi çizgi toplumda ilgiyle karşılanmıştır.

Seçim sonuçları mutlaka incelenmeli ve değerlendirilmelidir. Partimiz olağan kurultay sürecindedir ve kurultay; değerlendirme için önemli bir fırsattır. Bu değerlendirme yapılırken,  AKP’nin iş başında olduğu dönemlerde gerçekleşen seçimlerin, hiç birinin adil ve eşit şartlarda geçmediği de gözlerden uzak tutulmamalıdır. 

Partimizin yürüyen olağan kongre süreci, tüm partililerimize eleştiri, görüş ve önerilerini sunmaları için önemli bir platformdur.  Bu sürecin kesilerek, acil, olağanüstü bir kurultay ile genel başkanlık yarışı yapılmasının, CHP’ye de ülkemize de katkısı olmayacaktır.

Olağanüstü kurultayda; acil bir genel başkanlık yarışı yapılması yerine, 7 Haziran ve 1 Kasım seçim süreçlerini yaşamış tüm partilerimizin görüş ve önerilerini sunduğu kongrelerden tazelenerek çıkmış bir irade ile kurultayımızın toplanması, Partimize daha çok güç katacaktır. Türkiye’nin karşısına üyelerimiz ve örgütlerimizin değerlendirme süzgecinden geçmiş, tazelenmiş bir irade konmuş olacaktır. 

AKP’nin hukuk, demokrasi, eğitim, ekonomi gibi temel alanlardaki tahribatını durdurabilecek tek güç CHP’dir. Türkiye’nin bugün CHP’den beklediği şey,  genel başkan değişikliği değil; umut, ortak akıl ve güven merkezi olabilme yönünde ilerlemesidir. Halkımızın tümünü içine alacak bir tartışma ile tarihi ön yargıları kırabilmesidir. Partimiz CHP’nin, bu yürüyüşünü başarıya ulaştıracağına ilişkin güçlü mesajı; birlik ve beraberliğini her koşulda koruyarak, Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğluöncülüğünde vereceğine inanıyoruz. 

Milletvekilleri olarak; şiddet ve nefret dilini reddeden tutumu, toplumu kucaklayan mesajları ve devlet adamı duruşuyla örnek olan Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu’nun yanında olduğumuzu bildiriyor,  tüm partililerimizi, özgür iradeleriyle halen devam eden olağan kurultay sürecine katkı sunmaya çağırıyoruz.

​Kamuoyuna saygılarımızla.

Burcu KÖKSAL​​
CHP Afyonkarahisar Mv.

Çetin Osman BUDAK​​
CHP Antalya Milletvekili

Devrim KÖK
CHP Antalya Milletvekili


Mustafa AKAYDIN​​
CHP Antalya Milletvekili​

Niyazi Nefi KARA​​​
CHP Antalya Milletvekili

Mehmet GÖKER
​​CHP Burdur Milletvekili

İrfan BAKIR
CHP Isparta Milletvekili

karsigazete.com.tr

    :

    :

    :

    :

    "​7 vekilden Kılıçdaroğlu'na tam destek" hakkında Tweetler

    DİĞER POLİTİKA HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete