İzmir Balbay için ne dedi?

Mustafa Balbay adaylığını açıkladı.İşte İzmir'den ilk tepkiler...
CHP İzmir Milletvekili Mustafa Balbay, Genel Başkanlığa aday olduğunu açıkladı. Balbay, "Partimizin olağan kurultayında genel başkanlığa hazırım" dedi. CHP İzmir Örgütü'nden Balbay'ın adaylığına yönelik ilk tepkiler geldi.

İşte İzmir Örgütü'nden Balbay'In adaylığına yönelik ilk tepkiler...

CHP İzmir İl Başkanı Bedri Serter: “Bizim partimizin öncelikle genel başkan sorunu yok. Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu’nun il örgütü olarak sonuna kadar arkasındayız. Bunda bir sıkıntımız yok. Kişilerin vekil arkadaşlarımızın kişisel istekleri olabilir. Demokratik ortamda adaylık açıklaması yapabilirler. Genel Başkanımız bu açıklamaların normal olduğunu ifade etmişti. Biz de bir şey diyemeyiz ancak şahsi fikrim Balbay’ın bazı noktalarda ahde vefası olması gerekirdi. Ben ondan Genel Başkanımızın yanında dimdik durmasını beklerdim. Yolu açık olsun. Vekilliği de hayırlı olsun. Bizim desteğimiz Kemal Kılıçdaroğlu’na…”

CHP İzmir Milletvekili Tacettin Bayır: “Genel Başkanımızın da ifade ettiği gibi aday arkadaşlarımızın yolu açık olsun. Kendisine o mevkiyi yakıştırmış. Yolu açık olsun. Genel başkanımıza karşı aday olanları hırpalayamayız. Hereksin böyle bir hakkı var.”

CHP İzmir Milletvekili Musa Çam: “Partinin olağanüstü kurultaya ihtiyaç yok. CHP sol ve sosyal demokrat bir partidir. Herkesin aday olma hakkı vardır ancak emeği ve alın terini mücadeleyi göz önünde tutarak değerlendirme yapmak gerekir. Balbay da aday olma hakkı vardır ancak bu değerlendirmeyi yapması gerekir.”

CHP İzmir Milletvekili Tuncay Özkan: “Bütün adaylara başarılar diliyorum. Yolu açık olsun.”

CHP İzmir Milletvekili Atilla Sertel: "Mustafa Balbay benim okul dönemlerinde bu yana tanıdığım bir arkadaşımdır. Bir dönem cezaevinde olduğu süreç içerisinde sonuna kadar yanında oldum. Ve yaşadığı sıkıntılı anları paylaşarak hafifletmeye çalıştım. Ancak kendisi genel başkanlık adaylığını açıklamış bulunuyor. Ben çok net bir şekilde ifade etmek isterim ki, benim yerim ve yanım Kemal Kılıçdaroğlu’nun yanıdır. Ben onun devam etmesinden yanayım. Başarılı olduğu kadar nitelikli, yetenekli, birikimli devlet adamı çizgisinde oturduğu dönemde onun yanında olmak çok önemlidir. 2019 yılında 3 ayrı seçim yapılacak. Bu seçimler nedeniyle CHP’nin iktidar olması için güç birliği ve enerji birliği olmamız gerekir."

CHP İzmir Milletvekili Özcan Purçu: "Mustafa Bey’e başarılar diliyoruz, hayırlı olsun. Partimizde demokrasi var, herkesin aday olma hakkı var. Başka söyleyecek bir şey yok."

CHP İzmir Milletveikili Zeynep Altıok: "CHP her zaman demokratik temayülleri gereği adaylıkları olağan karşılar. Arzu eden herkes aday olabilir."

CHP İzmir Milletvekili Ali Yiğit: "Hayırlı olsun. Keşke böyle bir şey olmasaydı. Kemal Bey de İzmir Milletvekili, Mustafa Bey de İzmir milletvekili… Keşke İzmir’den biri olmasaydı. Genel Başkanımız üzerine düşen görevi yaptı. Onunla devam edeceğiz. Şu ana kadar doğru hareket ettiğini düşünüyorum. En çok çalışan o oldu. Belki genel başkan yardımcıları değişebilir. Ama genel başkanımızın değişmesine gerek yok. Kendisine hayırlı olsun, kolay gelsin diyoruz."

CHP PM Üyesi Alaattin Yüksel: “Parti demokratik bir parti. Balbay’ın da önemli birikimleri var…Adaylık herkesin kendi kararı. Bize de saygı duymak düşer. Kararı kurultay delegeleri verir.”

CHP Karşıyaka İlçe Başkanı Mustafa Özuslu: “Hayırlı olsun. CHP’de demokrasinin işlediğini gösteren bir durum.”

CHP Bayraklı İlçe Başkanı Cemalettin Alper: “Kendi demokratik hakkını kullandı. Parti ve kendisi için hayırlısı olsun.”

CHP Karabağlar İlçe Başkanı Orhan Polat: "Partimiz için hayırlı olsun.Yolu açıkolsun."

CHP Çiğli İlçe Başkanı Utku Gümrükçü: "Hayırlı olsun. CHP'nin aşağıdan yukarıya bir değişime ihtiyacı var. Bunuda gerçekleştirebilecek tek kişi Kemal Kılıçdaroğlu'dur...Genel Başkanımızın arkasındayız."

Kaynak: Egemedyası

    :

    :

    :

    :

    "İzmir Balbay için ne dedi?" hakkında Tweetler

    DİĞER POLİTİKA HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete