Erdoğan: Herkes çok yakında kendisini o ateşin içinde bulacak

DEİK toplantısında konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan "Suriye ateşine odun taşıyan herkes çok yakında kendilerini o ateşin içinde bulacaktır. Dostane bir ikazdır bu" dedi.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, DEİK toplantısında konuştu.

Konuşmasında Suriye krizi ve 'terör' operasyonlarına vurgu yapan Erdoğan şunları söyledi:

Bilindiği gibi G-20 en önemli ekonomik işbirliği formundadır. Ekonominin bel kemiği olan KOBİ'lerin güçlendirilmesi gerekiyor. Düşük gelirli ülkelerin sorunları da ele alınmalı çözüm üretilmesi şarttır. Dönem başkanlığımızda G-20 çalışmalarına yeni bir vizyon kazandırdık. Önemli olan konuşmak, tartışmak ve netice almaktır. 2015 yılının bu konuda çok önemli mesafeler kat edildiği bir dönem olacağına inanıyorum. Ticaretin arttırılması, alt yapı eksikliklerin giderilmesi noktasında ortak adımlara ihtiyaç vardır

Altyapı yatırımlarının gerçekleştirilmesi için kamu özel ortaklığı gereklidir. Doğu'ya her türlü teşvike rağmen yeterli yatırım yapılmıyorsa nedeni terördür. G-20 Zirvesi'ne Irak ve Suriye meselesini dahil etmemiz platformun yapısına aykırı değil. İşte bu sabah yine 14 tane ölen mülteci var. Yaklaşık 20 kişi kurtarıldı ama diğerleri kurtarılamadı.İlla bir Aylan olması lazım. İnsanlar izleyip ah vah diyorlar. İnsanlık tribünden izliyor, böyle bir şey olamaz.(BM Güvenlik Konseyi) 200 ülkelerin 5 ülkenin veya bir tanesinin dudakları arasına mahkum edilmesi kabul edilemez.

'DOSTANE BİR İKAZDIR BU'?

Ben Türkiye'nin bir evladı olarak dertliyim. Biz bir yerden talimat alarak bu adımları atmadık.Avrupa 10 bin 20 bin mülteci alabiliriz tartışırken biz 2.5 milyon insanı kabul ettik. Bugün sadece İstanbul'da 500 bin mülteci var.Biz varil bombalarından kaçan o insanlara kapımızı açtık. Türkiye sadece kamplarda barınan 280 bin misafir için 8,5 milyar dolar harcadı. Uluslararası yardımlar sadece daha iyi hizmet etmemizi sağlar. Suriye ateşine odun taşıyan herkes çok yakında kendilerini o ateşin içinde bulacaktır. Dostane bir ikazdır bu.

7 Haziran sonrası ortaya çıkan belirsizlikler 1 Kasım seçimiyle tamamen ortadan kalkmıştır. Terör operasyonlarının netice almadan bitmesi söz konusu değildir. Terör operasyonlarının netice almadan bitmesi söz konusu değildir.

Kaynak: radikal.com.tr

    :

    :

    :

    :

    "Erdoğan: Herkes çok yakında kendisini o ateşin içinde bulacak" hakkında Tweetler

    DİĞER POLİTİKA HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete