​Erdoğan hakkında 'Milyonlarca Euro'luk kara para iddiası

Kosova’da Tayyip Erdoğan hakkında yüz kızartıcı bir iddia gazete manşetlerinde kendine yer buldu.
Kosova’nın Arnavutça yayın yapan önemli gazetelerinden Zeri’nin iddiasına göre Türkiye’den milyonlarca Euro kara para, yasal olmayan yollarla Kosova’ya sokularak aklandı ve bu işlem için Başbakanlığa bağlı, Türkiye’nin dış yardımlarının organizasyonundan sorumlu olan Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) isimli kuruluş kullanıldı.

“RESTORASYON DENİLEREK PARA AKLANDI” 

Zeri Gazetesi’nden Besiana Xharra’nın haberine göre milyonlarca Euro TİKA aracılığıyla “tarihi eserlerin restorasyonu” kisvesiyle Kosova’ya sokularak aklandıktan sonra başka alanlarda kullanılıyor. Gazete kaynağına dayandırdığı iddiasında bu yolla ‘Recep Tayyip Erdoğan’ın para akladığı’nı öne sürüyor.

MİLYONLARCA EURO ‘KARA PARA’ İDDİASI

Haberde 2009-2014 yılları arasında bu yolla ülkeye 3 milyon Euro para girişi olduğu belirtiliyor. TİKA’nın Kosova’daki büyük projelerinden Sinan Paşa Camii için yollandığı öne sürülen 1.2 milyon Euro ve 2015 yılına ait para trafiği bu rakamın dışında olduğu da iddialar arasında.

ŞEFFAFLIKTAN UZAK, GİZLİ HESAPLAR İLE…

Haberde eleştiri unsuru olan bir diğer konu da TİKA aracılığıyla gelen paraların isimleri gizli hesaplar üzerinden gönderilmesi ve şeffaflıktan uzak olması. Gazete’nin iddiasına göre bankalar by-pass edilerek yasal olmayan yollarla Kosova’ya milyonlarca Euro akıtılıyor ve bu şekilde Tayyip Erdoğan kara para aklıyor. Yine haberde dikkat çeken bir diğer konu ise TİKA’nın vergiden muaf tutulması ve tüm çalışanlarının Türkiye’den olması…

Gazetenin ilgili haberi için hazırladığı infografik:


DEVAM HABERİ: “ERDOĞAN’IN HİLELİ KURULUŞLARI”

Haberinin arkasında duran gazete ilk gün haber altındaki not ile anonsunu yaptıkları devam haberinde ise “Erdoğan’ın Kosova’daki hileli kuruluşları” başlığıyla fotoğraflar ve yetkililerin ifadeleri eşliğinde TİKA, Diyanet ve Yunus Emre Vakfı, gibi kurumların hileli olduğunu öne sürdükleri projelerini ele aldı.

TİKA KOSOVA’DA ‘IŞİD’ İLE GÜNDEME GELMİŞTİ

TİKA, Kosova’da daha önce de yapılan operasyonlarla gündeme gelmiş ve TİKA ile irtibatlı dernekler kapatılmış, bu derneklerin IŞİD’e insan gücü sağladığı öne sürülmüştü.

Haber Kaynak: Besiana Xharra / Zeri Gazetesi
Devam Haberi Kaynak: Besiana Xharra / Zeri Gazetesi

    :

    :

    :

    :

    "​Erdoğan hakkında 'Milyonlarca Euro'luk kara para iddiası" hakkında Tweetler

    DİĞER POLİTİKA HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete