Davutoğlu yine unuttu

Başbakan Ahmet Davutoğlu, AKP’nin Karabük mitinginde konuştu, "Birbirleri ile kavgalı olan milletle barışık olabilirler mi?" dedi.
Başbakan Ahmet Davutoğlu, muhalefet parti liderleri Devlet Bahçeli ile Kemal Kılıçdaroğlu’nu bu kez medya ziyaretleri üzerinden eleştirdi. Davutoğlu, “Bahçeli paralel çetenin yayın organları ile buluştu, Kılıçdaroğlu da ayaklarına gidip ziyaret etmişti, HDP de arka kapıdan görüştü. Biz bu vatanı eski Türkiye partilerine bırakmayız” dedi.

"TERÖRLE KUMPASLA MEŞGUL OLUYORLAR"

Davutoğlu, Karabük’ün coşkulu kalabalığından duyduğu memnuniyeti dile getirerek başladığı konuşmasına, “Büyük Türkiye yürürken, birileri terör, kumpas, yalan ve hileyle meşgul olurken biz hizmet, millet aşkıyla meşgulüz. Kritik günlerin arifesindeyiz, 7 Haziran'da güçlü ve büyük Türkiye demenin eşiğindeyiz. Türkiye'nin nereden nereye geldiğini görün” diye konuştu.

Önceki gün, Ordu-Giresun Havaalanı’nın açılışını anımsatan Başbakan Davutoğlu konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Karadenizliler uçağa binmesin ya da, Trabzon'dan veya Samsun'dan binsin demedik. Sadece Türkiye'de değil, Avrupa'da da bir ilk. Dünyada denizin üstüne havalimanı inşa eden ilk Avrupa ülkesi olduk. Eski Türkiye olsaydı derlerdi ki, ‘ne gereği var’ ama biz hizmet millet aşkıyla yapıyoruz. Biz denizin ortasını toprakla doldurur havaalanı inşaa ederiz. Biz hayalleri gerçek yapar. Tarihi biz yazarız.”

AKP’nin iktidarları boyunca yaptığı projeleri anlatan Başbakan Davutoğlu, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nu eleştirdi. Davutoğlu şöyle dedi:

“Ey Kılıçdaroğlu sen önce selin yuttuğu İzmir'e bak. Ne hale gelmiş. Bunlar daha bir ilçeyi, Şişli'yi yönetemiyor. Biz dünyayla yarışıyoruz. Onlar birbiriyle yarışıyor. Yaptığımız mega projeler dünya çapında. Hiçbir şeye aklı ermeyen, ya da eline verilen kağıtları zor okuyan Kılıçdaroğlu gibi değiliz, biz hayalleri gerçek yapar, tarihin kitabını yazarız. Çalıntı proje hazırladı, 2035 için. Biz ise denizin üstüne havalimanı kurduk. Ona sorma vakti; ütopik projeleri ki çoğu bizim hayata geçirdiğimiz projeler. Önce İzmir'i düzelt, sel aldı İzmir'i. Şişli Belediyesi'nde CHP'liler kanlı-bıçaklı oldu. İlçe belediyesinde böyle olan bir partiden ülkeye hayır gelir mi? AK Parti'de her görev değişimi ileri ufuklara götürdü. Şişli'de bir görev değişimi yaptılar ne hale geldiler. Şimdi gelip buralarda konuşurlar, onlara şunu sormak lazım sizin bu memlekette bir dikili ağacınız var mı? Birbirleri ile kavgalı olan milletle barışık olabilirler mi?”

"KILIÇDAROĞLU OKUMA ÖZÜRLÜ"

CHP Başkanı’nın açıkladığı “Megakent” projesi üzerinden Kılıçdaroğlu’na eleştirilerini sürdüren Başbakan Davutoğlu, “Kılıçraoğlu okuma özürlü” dedi.

Davutoğlu, “Biz mega projemizi başkasından almayız. Dün Kılıçdaroğlu demiş ki, ‘kitabını okuyamadım, merkez ülkeyi o mu kullanmış’ dedi. Çünkü okuma özürlü, kitap okumayı bilmez. Bahçeli'ye sormuşlar kitap okuyor musunuz diye o da demiş ‘kitap değil ama arada rapor okuyorum.’ Ben kitap olmayan hiçbir odada uyumadım. İki koku var ki cennet gibi; bir kitap kokusu, diğeri çocuk kokusu. Kitap kokusunu almayandan bereket olur mu?” ifadelerini kullandı.

Muhalefet partilerinin Cumhurbaşkanı ve kendisini, “Osmancılık oynamakla” suçladıklarını belirten Başbakan, “Kim ne derse desin biz Osmanlı ile gurur duyuyoruz. Biz Selçuklu'nun varisleriyiz” dedi.

PARALEL ÇETE’NİN YAYIN ORGANLARI

Başbakan Davutoğlu, muhalefet partilerini bu kez medya yayın organları üzerinden eleştirdi. Üç siyasi parti genel başkanının paralel yapının medya yayın organları ile görüştüklerini belirterek şöyle dedi:

“Önümüzdeki dönem geçmiş dönemlerden daha parlak olacak. Üç parti bir araya geldi, yetmedi paralel, yetmedi, milleti tehdit eden örgüt eklendi, şimdi de DHKP-C katıldı. AKP'yi bir ağızdan suçladılar. Demirtaş dedi ki , ‘AK Parti saldırdı.’ Bahçeli dedi, ‘doğru AK Parti saldırmıştır.’ Daha yolunu bulamayan Kılıçdaroğlu bir anda, AK Parti'yi suçladı. Onlara; Paralelciler de hemen katıldılar. Dün Bahçeli paralel çetenin yayın organları ile buluştu. Kılıçdaroğlu da ayaklarına gelip ziyaret etmişti. HDP’de arka kapıdan görüştü. Biz bu vatanı bu teröristlere bırakır mıyız? O zaman 7 Haziran kritik noktadır. Hep beraber diyeceğiz ki ‘artık Türkiye Cumhuriyet Devleti uyandı. Artık kimse durduramaz.“

"MEYDAN OKUYORUM"

Davutoğlu, seçim meydanlarında siyasi rakiplerine bir kez daha “meydan okuyorum” dedi:

“Dedim ki; eğer 7 Haziran'da millet bize yeniden iktidar şansı vermezse affımızı isteriz, siz ne yaparsınız. Kılıçdaroğlu, ‘benim oyum düşmezse ben ayrılmam’, Bahçeli, ‘ben ayrılmam’ dedi. Demirtaş da, ‘ben sorumlu olursam bırakırım’ dedi. Yahu oylarınız ne ki. Düşse ne olur düşmese ne olur. AK Parti Genel Başkanı olarak söylüyorum, başarının da başarısızlığın da sorumlusu benim.”

    :

    :

    :

    :

    "Davutoğlu yine unuttu" hakkında Tweetler

    DİĞER POLİTİKA HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete