close

AKP meclisi ayaklar altına aldı

İktidarın yasa dayatmaları, Meclis’te muhalefet milletvekillerine fiili saldırıyla sonuçlanıyor.
Muhalefetin iç güvenlik paketini engelleme girişimine karşı tokmak, yumruk ve tekmelerle saldırıp “kan döken” AKP’liler, 2011 seçimlerinden bu yana içtüzük değişikliği, 4+4+4 ve HSYK yasası, torba yasalarında da aynı tavrı sergiledi. Cumhuriyet'ten Emine Kaplan'ın haberine göre, zaman zaman AKP’lilerin de yaralandığı kavgalarda çoğunlukla muhalefet milletvekilleri AKP’lilerin fiili saldırısı sonucu hastanelik oldu.

2011 seçimlerinden beri TBMM’de yaşanan kavgalarda yaralanan milletvekilleri şöyle:

CHP’li Veli Ağbaba: TBMM Genel Kurulu’nda, 4+4+4 yasasının görüşmeleri sırasında kavga çıktı. AKP’li Mehmet Metiner, kürsüde eleştirilerde bulunan CHP’li Veli Ağbaba’nın üzerine yürüdü, boğazını sıktı ve tokat attı.

CHP’li Bülent Tezcan: 17-25 Aralık sürecinde dönemin Başbakanı Tayyip Erdoğan’ın oğlu Bilal Erdoğan’a ifadeye çağrı yazısı Meclis’te kavga çıkardı. AKP’li Oktay Saral, CHP’li Bülent Tezcan’a yumruk attı.

AKP’li Emin Dindar: Gezi eylemlerinin sürdüğü günlerde CHP’liler genel kurulda elinde pala ve satır bulunan kişileri gündeme getirerek, polisin buna göz yumduğunu dile getirmesi tartışma yarattı. Milletvekilleri yumruk ve küfürlerle birbirine saldırdı, AKP’li Emin Dindar’ın kaşı açılırken, CHP’li Mahmut Tanal’ın da eli kanadı.

CHP’li Kamer Genç: CHP’li Kamer Genç’in dönemin Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin’e “Atatürk olmasa bir adam önde yürüyecekti, arkasında 4-5 çarşaflı kadın yürüyecekti” demesi kavga çıkardı. Kürsüye yürüyen AKP’li Zeyid Aslan, Genç’e darp ederken, CHP ve AKP’li vekiller arasında yumruklaşmalar yaşandı.

Vatandaş da payını aldı: TBMM’deki kavgalar yalnızca milletvekilleri arasında olmadı. HSYK yasa önerisinin Adalet Komisyonu’ndaki görüşmeleri sırasında söz isteyen Yargıçlar Sendikası Başkanı Ömer Faruk Eminağaoğlu, AKP’lilerin saldırısına uğradı.

CHP’li Özgür Özel: TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda, torba tasarının görüşmeleri sırasında CHP’li Özgür Özel ile AKP’li Vedat Demiröz arasında kavga çıktı. AKP’li Feramuz Üstün, Özel’in boğazına sarıldı ve yumruk attı.

MHP’li Ali Uzunırmak: TBMM Genel Kurulu’nda MHP’nin grup önerisinin görüşmeleri sırasında pusula gönderen bazı AKP’lilerin salonda bulunmadığının anlaşılması üzerine MHP’li Ali Uzunırmak, “Sahtekarlar bunlar” diye bağırdı. AKP’li Mustafa Şahin’in kendisine itiraz etmesi üzerine önce iki milletvekili arasında ardından da AKP ve MHP’li vekiller arasında yumruklaşmalar yaşandı.

Uzunırmak ve Şahin’in burunları aldıkları darbe nedeniyle kanadı. Aynı kavga sırasında AKP’li milletvekillerince tartaklanan MHP’li Sinan Oğhan da yaralandı.

CHP’li Ali İhsan Köktürk: Genel kurulda HSYK yasa önerisinin görüşmeleri sırasında çıkan kavgada AKP’li Bayram Özçelik, CHP’li Bülent Tezcan’a yumruk attı. Bunun üzerine AKP ve CHP’li milletvekilleri birbirine girerken yumruklaşmalar yaşandı. Aldığı darbe sonucu burnu kanayan CHP’li Ali İhsan Köktürk, hastaneye kaldırıldı.

Kaynak : Emine Kaplan / Cumhuriyet

    :

    :

    :

    :

    "AKP meclisi ayaklar altına aldı" hakkında Tweetler

    DİĞER POLİTİKA HABERLERİ