Türk Ordusu Süleyman Şah Saygı Karakolu için Suriye'de!

Türk askerinin Süleyman Şah’a girdiği iddia edildi. Yerel sitelerde yer alan bilgilere göre, askeri birlikler sınırı aşarak Süleyman Şah Türbesine doğru ilerlemeye başladı.
Şanlıurfa'nın Suruç ilçesinde gün içerisinde yoğun askeri hareketlilik yaşandı. Suruç ilçesindeki askeri birliğe helikopterler ardı sıra inerken, Mürşitpınar Sınır Kapısı yakınlarındaki askeri birliğe ise yoğun askeri yığınağın yapıldığı görüldü.

Aynı şekilde Mürşitpınar-Suruç arasındaki yolda akşam saatlerinde yoğun güvenlik tedbiri alındığı görülmüştü. Sınır hattına giden ve sınır hattı istikametinden gelen sivil araçlar durdurularak, kimlik kontrolü yapıldı.

40 ZIRHLI ARAÇ İLE OPERASYON

40 dolayındaki zırhlı araç, Şanlıurfa'nın Suruç ilçesinden hareketlenerek Mürşitpınar kapısı bölgesinden geçtiği ve Süleyman Şah türbesine doğru ilerledi.

TSK'DAN HENÜZ DOĞRULAMA GELMEDİ
 
Henüz TSK tarafından doğrulanmayan bilgiye göre tankların hedefinin Süleyman Şah'ta bulunan askerlerin kurtarılmasını sağlayacak.

Süleyman Şah harekatı ile ilgili bilgiler Kuzey lrak Kürtleri tarafından da teyit ediliyor.

ASKER SÜLEYMAN ŞAH'A ULAŞTI

Resmi olmayan kaynaklardan edinilen bilgilere göre sınırdan geçen Türk birliklerinin Süleyman Şah'a ulaştıği ve bu sırada kısa süreli çatışmalar yaşandığı iddia ediliyor.

1 ŞEHİT İDDİASI

En az 1 şehit bilgisi de yine doğrulanamayan bilgiler arasında.

AKP MEDYASI DA DOĞRULADI

Diğer yandan AKP'ye yakınlığıyla bilinen bir gazete de operasyonu doğrulayarak, 40 zırhlı araç ve 150 Bordo Bereli Özel Kuvvet personeli ile operasyonun gerçekleştirildiğini yazdı.

    :

    :

    :

    :

    "Türk Ordusu Süleyman Şah Saygı Karakolu için Suriye'de!" hakkında Tweetler

    DİĞER GÜNDEM HABERLERİ