Yandaşın yeni oyunu: Tepkili şehit yakınları terörist ilan ediliyor

Asker cenazelerinde Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’a verilen tepkileri görmezden gelen AKP’ye yakın ‘havuz medyası‘ şimdi de protestocu asker yakınlarını ‘terörist‘ ilan etmeye girişti.
Siirt’te 19 Ağustos’da PKK’nın yola koyduğu mayının patlatılması sonucu hayatını kaybeden er Recep Beycur’un cenaze töreninde“Cumhurbaşkanı bununla gurur duysun. Kardeşi kardeşe kırdırıyor. Allah’tan hiç mi korkmuyor?” diye isyan eden amcasının oğlu Ömer Bilir, ‘havuz medyası‘ tarafından ‘PKK’lı terörist‘ olarak yansıtıldı. Zira Bilir, çatışmalardan Erdoğan’ı sorumlu tutmuş, iktidar yanlısı medyasının duymak istediklerini söylememişti.

Yeni Şafak, Yeni Akit ve Sabah gazeteleri, “Şehidin amcası değil provokatör çıktı”, “Şehidin amcası değil PKK sempatizanı çıktı”, “Şehidin amcası dediler PKK’lı terörist çıktı”başlıklı haberlerinde Bilir’e ait olduğu öne sürülen Facebook hesabından YPG savaşçılarının olduğu görseller kullandı.

‘BİZ ÇOCUKLARIMIZ BU YAŞA GETİRENE KADAR NELER ÇEKTİK..'



‘Havuz medyası‘nın ‘terörist‘ ilan ettiği Ömer Bilir ise Cihan Haber Ajansı’na konuşarak, “Biz çocuklarımızı bu yaşa getirene kadar ne çileler çektik. Babası çobanlık yaptı, gurbette sıvada çalıştı, hamallık yaptı. Çocuğunu 20 yaşına kadar getirdi. Tek parça halinde gönderdiğimiz canımızı biz kırk parça halinde aldık” dedi.

'NEDEN YA NEDEN?'

Bilir şöyle devam etti: “Güle oynaya gönderdik, tahta parçası içinde aldım. Cumhurbaşkanı kendini benim yerime koysun, hesap yapsın. Koyduğum tepki azdı bile. Daha fazla tepki koymam gerekiyordu. Ben değil tüm şehit ailelerinin bu tepkiyi göstermesi gerekiyordu. Neden ya? Neden? 20 yaşına getirdiğim fidanı neden paramparça alıyorum? Paramparça evime getiriyorum. Buna hangi can dayanır? Eğer cumhurbaşkanı kendi evladını benim yerime benim şehidimin yerine koyarsa, ben o zaman anlarım nasıl olduğunu” diye konuştu.

ERDOĞAN BİZİ ARAMADI

Bilir, hayatını kaybeden askerlerin ailelerini arayan Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın kendilerini aramadığını da ekleyerek, “Bugüne kadar Cumhurbaşkanı tüm şehit ailelerini arıyor, bize gelince bizi aramıyor. Bu vatan için ben de canımı, kanımı verdiysem 20 yaşındaki delikanlı gidip de toprağın altında çürüyorsa cumhurbaşkanı utanıp da bizi araması gerekiyor. Ya yüzü tutmuyordur bizi aramaya ya da bizi insandan saymadığı için aramadı” dedi.

BİR DİĞER ASKER YAKINI İÇİN DHKP-C'Lİ DEDİLER



Ancak ‘havuz medyası‘nın suçlamaları bununla da bitmedi. Bursa’daki asker cenazesinde Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu’nu protesto eden yurttaşların arasında yer alan Mehmet Şenol da ‘havuz medyası’ndan Sabah gazetesi ve A Haber tarafından DHKP-C’li ilan edilerek hedef gösterildi.

Sabah gazetesi Şenol’un Twitter hesabı üzerinden Mahir Çayan ve arkadaşlarının yaşamını yitirdiği Kızıldere ile ilgili paylaşımlarını göstererek “Vatandaş gibi gösterilen provakatör Mehmet Şenol DHKP-C’li çıktı. Twitter hesabından DHKP-C’yi destekleyen paylaşımlarda bulunan Mehmet Şenol, terör örgütlerine ve asker katili örgüt militanlarına övgüler yağdıran mesajlar gönderdiği öğrenildi” diye yazdı.

'DAMADIMIN KARDEŞİ'

ÖDP eski Buca ilçe başkanı emekli öğretmen Mehmet Şenol BirGün’e konuşarak “Ölen asker damadımın kardeşiydi. ÖDP Buca eski ilçe başkanı ve Eğitim-Sen eski şube başkanıyım. İktidar medyası beni yalan yanlış bilgilerle hedef göstermiştir” dedi.

Kaynak: diken.com.tr

    :

    :

    :

    :

    "Yandaşın yeni oyunu: Tepkili şehit yakınları terörist ilan ediliyor" hakkında Tweetler

    DİĞER MEDYA HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete