​The Independent kağıt baskıyı sonlandırdı

The Independent gazetesi kağıt baskı olarak son sayısını çıkardı. Gazete bundan sonra sadece internetten devam edecek.
1986'da kurulan İngiliz gazetesi The Independent'ın sahipleri i Alexander ve Evgeny Lebedev yazılı baskı olarak son yayınını 26 Mart'ta yapacaklarını duyurmuştu. 
 
Gazetenin Rus sahibi Evgeny Lebedev’in yaptığı açıklamada, “Gazete endüstrisi değişiyor ve bu değişimin yönünü tamamen okuyucular belirliyor. Okuyucular bize geleceğin tamamen dijital platformda devam edeceğini gösteriyor. Bu karar, Independent’ın yüksek standartta editoryal içeriğini donatmak ve çevirimiçi platformdaki varlığının daha fazla okur için cazip hale getirilmesi adına verilmiştir.” ifadelerini kullanmıştı.
 
SON KAĞIT BASKI PROTESTOLAR EŞLİĞİNDE ÇIKTI

Tirajı bir dönem 400 bini aşan The Independent, İngiltere'de kağıt baskıya son verip sadece dijital yayına geçme kararı alan ilk ulusal gazete oldu.
 
Günlük tirajı 40 bine kadar düşen gazetenin son kağıt baskısını yaptı. 
 
Ancak gazete çalışanları bu durumu masalara vurarak protesto etti. 

Kağıt baskıya son verilmesiyle birlikte birçok çalışanın işsiz kalacağı tahmin ediliyor. 
 
Gazete bundan böyle sadece dijital mecralarda yayın yapacak.
 
The Independent gazetesi 7 Ekim 1986 yılından beri Birleşik Krallık’ta basılan ulusal günlük gazeteler arasında bulunuyor.
 
Sol çizgisiyle basım hayatına devam eden gazete, 2004'te (British Press Awards) yılın ulusal gazetesi olarak seçilmişti. Independent, 90’lı yıllarda finansal sorunlarla karşı karşıya kalsa da 2003 yılından itibaren yeni gazete formatıyla söz konusu sorunların üstesinden gelmeyi başarmıştı.

Kaynak: Haberdar.com

    :

    :

    :

    :

    "​The Independent kağıt baskıyı sonlandırdı" hakkında Tweetler

    DİĞER MEDYA HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete