Kadınların imdat çığlıkları attığı tesis mercek altında

"Taciz ve tecavüz her yeri sardı" diyen CHP, Karaman'ın ardından Kocaeli'ye heyet gönderiyor.
KARŞI GAZETE | ANKARA

CHP Kadın ve Çocuk Hakları İnceleme ve İzleme Komisyonu üyeleri Kocaeli Milletvekili Fatma Kaplan Hürriyet ve Bursa Milletvekili Nurhayat Altaca Kayışoğlu bir rehabilitasyon merkezi olduğu anlaşılan ancak pencerelerinden kadınların "yardım edin" çığlıkları attığı Kocaeli'deki tesiste neler olduğunu araştıracak. Yapılan görüşmelerin ardından hazırlanacak rapor CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na sunulacak.

Son dönemde yaşanan olaylara ilişkin açıklama yapan  CHP Kadın Çocuk Hak ve İhlalleri İnceleme ve İzleme Komisyonu Başkanı Tekirdağ Milletvekili Candan Yüceer ile komisyon üyeleri Adana Milletvekili Elif Doğan Türkmen, Kocaeli Milletvekili Fatma Kaplan Hürriyet, Bursa Milletvekili Nurhayat Altaca Kayışoğlu, İstanbul Milletvekili Onursal Adıgüzel ve Eskişehir Milletvekili Cemal Okan Yüksel çocuk hakkı ihlallerine dikkat çekti.

TRT, ÇOCUKLARI SAVAŞIN ÖZNESİ Mİ YAPTI?

TRT’deki bir belgesel tanıtımında canlı bombaları meşrulaştıracak ve cihatçı örgütlerin eylemlerini haklı gösterecek türden yayın yapıldığı öne sürülen açıklamada,  belgeseldeki Suriyeli bir kız çocuğunun "savaşmak zorunda kalsam kontrol noktasında kendimi patlatırdım" sözlerinin herhangi bir denetlemeye gerek görmeden yayınlamasının, çocukları savaşın öznesi haline getirmek olduğu öne sürüldü. "Bu anlayış kabul edilemez." denildi.

DEVLETİN, EL KADAR ÇOCUKLARA "ŞEHİTLER CENNETE GİDER" DEMESİ SAÇMALAMAKTIR...

 Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından yayınlanan “Diyanet Çocuk” dergisinin nisan sayısında yer alan bir karikatürde de  çocuklara ölümün ve şehitliğin yüceltildiği bir mesaj iletildiği belirtilen açıklama "El kadar çocuklara şehitliğin ne kadar yüce olduğunun, şehit olunduğunda cennetin vaat edildiğinin bir Devlet kuruluşu eliyle anlatılması saçmalamaktan başka bir şey değildir. Bu yalnızca çocuk psikolojisinden bihaber olunduğu anlamına gelmez, aynı zamanda kirli bir propagandadır." denildi.

"ÇOCUKLARIN CANLI BOMBA OLMASINI ÖZENDİRİYOR, İSTİSMARA SEYİRCİ KALIYOR"

"Çocukları şehit olmaya özendiren, canlı bomba olmayı meşrulaştıran Devlet kuruluşlarının iş çocuklara sağlıklı bir bakım vermek olduğunda ortadan kaybolduğunu görüyoruz. Denetim yapmayarak, göz yumarak hatta bazı vakıfları savunma pozisyonu alarak çocukların istismara uğramasına seyirci kalan bir Devlet yapısı ile karşı karşıyayız." diyen komisyon üyeleri şu ifadeleri kullandı:

"Çocukları canlı bomba olmayı özendiren, ölümü yücelten, çocukları istismarın kurbanı haline getiren, travma üzerine travma yaşatan böyle bir anlayışı şiddetle kınıyoruz. Ne çocuklarımız ne vatandaşlarımız böyle bir Devlet yönetimini hak etmemektedir. Taciz, tecavüz her yeri sarmış durumdadır. Komisyon üyesi milletvekillerimiz, bu olayların takipçisi olacaktır. "

Karsigazete.com.tr
 

    :

    :

    :

    :

    "Kadınların imdat çığlıkları attığı tesis mercek altında" hakkında Tweetler

    DİĞER GÜNDEM HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete