“Çığlık yurdunda” kan donduran detaylar!

CHP heyeti bölgeye gitti. İnceleme raporunda şoke eden gerçekler ortaya çıktı.
Kocaeli’nde yurt camından “Kurtarın bizi” diye bağıran çocukların aile içi-dışı cinsel istismara uğrayan, küçük yaşta evlenip mağdur oldukları belirlendi. Çocuklar yaşadıkları travmanın etkisiyle öfke patlaması yaşıyor. Merkezde kalan çocukların birbirlerine sarılmalarının da yasak olduğu ortaya çıktı.

CHP Tekirdağ Milletvekili Candan Yüceer, Kocaeli Milletvekili Fatma Kaplan Hürriyet ve Bursa Milletvekili Nurhayat Altaca, Başiskele Kaymakamı Ali Partal, İlçe Milli Eğitim Müdürü İrfan Zeki Er, Vali Yardımcısı Abdullah Etil, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Bekir Yümnü, Sığınmaevi Müdürü Leyla Atasoy,
Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Küçük, kız çocukları ile görüşerek rapor hazırladı. Raporda şu belirlemeler yapıldı:

Merkezde 11-18 yaşları arasında aile içi-dışı cinsel istismara maruz kalmış kız çocukları rehabilite ediliyor. Çocukların çoğu ilaç kullanıyor. Yaşadıkları travmanın sonuçlarını burada yaşıyorlar. Personeli anne baba yerine koyan kız çocukları öfke patlamaları yaşıyor. Öfkeleri, hem personele hem de birbirlerine yöneliyor.

Çocukların doğru ve yanlışı ayırt etmesi gerekçesiyle ve özel durumlarından dolayı bir çok şey yasak. Kimi zaman çocuklar merkezin kurallarına uymak istemiyor. Yeni istismara uğrayanlar daha katı kurallarla çevrili; aileleri ile yalnız görüşmelerine dahi izin verilmiyor.

OLAYIN PERDE ARKASI

Kızların pencereden “Kurtarın bizi” diye bağırılmasının gerekçesi de raporda şöyle anlatıldı:

“Tepki, kendilerine camla zarar vermelerini önlemek için çocuklar yemekhanedeyken, habersizce yapılan toplu aramaya karşı koymaları sonucu oluştu. Arama sonucu çocukların üzerinde makas ve jilet gibi kesici aletler bulundu. Güvenlik tarafından yemekhaneye kilitlenen kız çocukları kısa bir süre sonra buradan çıkarılırken, aramanın hala devam etmesine, dolaplarının karıştırılmasına tepki göstermişlerdir.  Daha önceki müdürlerine yakınlık hisseden, şimdiki müdürle ve idarecilerle ihtilaflı olan üç kız çocuğu bunun üzerine kendilerini odaya kapatıp ‘imdat bizi dövüyorlar’ diye cama çıkmışlardır”

ÇOCUKLAR OLAYI ANLATTI

Kız çocukları CHP heyetine olayı da anlattı. ”Olay günü arama yapıldı, bizi yemekhaneye kilitlediler. İki arkadaşımız kollarını kesti diye arama yapıyorlar” diyen çocuklar şunları söyledi:


HAYATİ TEHLİKE: ”Hocaların elinde eldiven, eşyalarımız hep yerlerde. Benim abime yazdığım mektubu, kişisel eşyalarımızı aldılar. Bizi gözlem odasına alacaklar diye korktuk. Odanın arkasına eşya koyup, camdan bağırdık. Hayati tehlikemiz var, televizyona çıkınca benim için çok kötü oldu. İnternette yayınlanan haberlerin kaldırılmasını istiyoruz. Herkesin belalısı var.Arkadaşım ağlıyor elini tutuyorum ama bu bile yasak. Birbirimize sarılıyoruz, temas yasak hemen birinci basamağa düşürüyorlar. Basamak düştüğümüz için antrenmana götürmüyorlar.

YASTIĞA SARILIP AĞLIYORUZ: O kadar sıkılıyoruz ki odamıza gidip, yastığa sarılıp ağlıyoruz. Birbirimize sarılamıyoruz, temas yasak. Hemen birinci basamağa düşürüyorlar. Şampuan bile alamıyoruz. Biz kurallardan ve gözlem odasından şikayetçiyiz. Biz zaten darbe yemişiz. Bayan görevliler bile aradığında rahatsız oluyoruz. Ben çok acıkıyorum; çekmecemde atıştırmalıklar vardı, onları dahi almışlar.

    :

    :

    :

    :

    "“Çığlık yurdunda” kan donduran detaylar!" hakkında Tweetler

    DİĞER GÜNDEM HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete