Ferdi Özmen cinayeti TBMM gündeminde

Atatürkçü kimliğiyle bilinen Twitter fenomeni Ferdi Özmen cinayeti TBMM gündemine taşındı.
23 Ekim 2014 tarihinde tabancayla vurularak öldürülen 30 yaşındaki Ferdi Özmen, sosyal medyada Atatürkçü kimliği ile tanınıyordu. Yıllarca Türkan Saylan’ın Facebook sayfasının yöneticiliğini de yapan Özmen, cinayet öncesi iktidarı eleştirdiği için sık sık tehdit aldığını açıklamıştı. 27 bin takipçisi bulunan Özmen, Gezi olayları sırasında paylaştığı sosyal medya mesajları nedeniyle dönemin Başbakanı Tayyip Erdoğan’a hakaret iddiasıyla da yargılanıyordu.

KURGULANMIŞ CİNAYET

CHP İstanbul Milletvekili Barış Yarkadaş ve 29 CHP milletvekili, ’’internet fenomeni’’ Ferdi Özmen cinayeti ile ilgili Meclis araştırma önergesi verdi. Önergede Özmen’in defalarca tehdit aldığı ve cinayet günü Sarıyer’deki bir alışveriş merkezinden yer bildirimi yaptığı vurgulanarak, ’’kurgulanmış cinayet’’ kuşkusunun arttığı belirtildi. Önergede şöyle denildi:



“Cinayet sonrasında zanlıların Gürcistan’da yakalandığı ve Türkiye’ye iade edileceği haberleri çıkmasına rağmen aradan geçen zamana rağmen bir gelişme yaşanmamıştır. Hedefi belli olan ve kamuya açık alanda işlenen, toplumsal vicdanı yaralayarak infiale neden olan cinayetin hiçbir istisnaya yer bırakmayacak şekilde araştırılıp hakikatlerin ortaya çıkarılması elzemdir. Bu amaçla Meclis araştırması komisyonu kurularak olayın tüm yönlerinin araştırılması önem arz etmektedir.”

PLANLI CİNAYET

Ferdi Özmen 23 Ekim 2014 günü amcası ile birlikte İstinye Park AVM’ye gitmiş ve burada olduğuna ilişkin Facebook hesabından yer bildirimi yapmıştı. Amcası Tekin Özmen ile bir restoranda balık yiyen Ferdi Özmen, daha sonra aracına binip hareket etmek üzereyken araca yaklaşan bir kişi tarafından vurulmuştu. Acıbadem Maslak Hastanesi’ne kaldırılan Özmen kurtarılamamıştı. Olay sonrası polisin incelediği MOBESE kameralarından şüphelilere ilişkin bulgular elde edilmiş ancak katile ulaşılamamıştı.

Kaynak: sozcu.com.tr / Deniz Ayhan

    :

    :

    :

    :

    "Ferdi Özmen cinayeti TBMM gündeminde" hakkında Tweetler

    DİĞER GÜNDEM HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete