TRT çark etti: Skandal belgesel siteden kaldırıldı

TRT, tepkilere neden olan canlı bomba belgeselini, internet sitesinden kaldırdı.
Devletin resmi kanalı TRT’de geçtiğimiz hafta canlı bomba propagandası yapılmıştı. TRT Belgesel kanalında ekrana gelen ‘Pusula Doğu’ programında yayınlanan belgeselde küçük kızın sözleri tepki çekmişti. Tepkilere, ‘belgeselde kurgu olmaz’ şeklinde cevap veren TRT, tepkilerin artması üzerine internet sitesinden belgeseli kaldırdı. 

Küçük kızın cevabı ise kan dondurdu. Babasını öldüren kişileri ‘katiller’ olarak tanımlayan küçük kız çocuğuna “Savaşmak zorunda kalsan ne yapardın?” sorusu yöneltildi, küçük kız da “Kontrol noktasında kendimi patlatırdım” yanıtını verdi.

TEPKİ ÜZERİNE KALDIRILDI

TRT, tepki çeken yayının ardından bir açıklama yaparak kendisini savundu. Açıklamada, “Belgesellerde kurgu yapılmaz, gerçekler çarpıtılmaz, duygusal tepkiler yönlendirilemez. Bu nedenle belgesel fragmanında küçük bir çocuğun gösterdiği tepkiyi bir kurguymuş gibi algılatıp insanların aklını karıştırmak sonuçsuz bir provokasyondan öteye gitmez. TRT her zaman milli ve manevi değerlerimizi gözeten, ilkeli ve doğru yayıncılık anlayışından taviz vermeyecektir” denildi.

Ancak tepkilerin artması üzerine TRT resmi internet sitesinden belgesel kaldırdı. TRT’nin sayfasında belgesel ile ilgili bölüm “geçici olarak servis dışı” olarak gösterildi.

Kaynak: Deniz Ayhan - sozcu.com.tr

    :

    :

    :

    :

    "TRT çark etti: Skandal belgesel siteden kaldırıldı" hakkında Tweetler

    DİĞER MEDYA HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete