Günün Videosu

AKP'nin yeni dokunulmazlık teklifi CHP'ye sunuldu

AKP, dokunulmazlıkların kaldırılması konusunda CHP'ye ikinci teklifini sundu... İşte o teklif...
KARŞI GAZETE | ANKARA

AKP, dokunulmazlıkla ilgili yeni teklifini CHP'ye sundu... İktidar partisi, savcılıklardakilerin değil; Başbakanlık ve Adalet Bakanlığı'nda bekleyen fezlekelerin işleme alınmasını istiyor. Yeni intikal edenlerle birlikte Meclis'te şu an 550 fezleke  bekliyor...

AKP, SAVCILIKLARDA BEKLEYEN DOSYALARI, DOKUNULMAZLIK KAPSAMI DIŞINDA TUTUYOR

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel'e kendi tekliflerini götüren AKP Grup Başkanvekili Naci Bostancı, görüşme sonrası Meclis'te gazetecilerin sorularını yanıtladı.   "Başbakanlık ve Adalet Bakanlığı'nda bekleyen  kaç fezleke varsa hepsi intikal edecek ve Anayasa değişikliği yapılırsa 15 gün içinde Meclis'e gönderilecek. Savcılıklarda bekleyenler buna dahil değil." diyen AKP Grup Başkanvekili CHP'nin "eski bakanların dosyaları da sürece dahil edilsin." önerisini ise kabul etmedi.

CHP'Lİ ÖZEL: "İŞLENMİŞ TÜM SUÇLAR İÇİN  DOKUNUMAZLIK ZIRHI KALDIRILMALI"

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel de  AKP'nin eski teklifine ek olarak önerisine  Başbakanlık ve Adalet Bakanlığı'nda bekleyen dosyaları  da eklediğini ancak CHP'nin  yasanın çıktığı tarihe kadar işlenmiş bütün  suçların sürece dahil edilmesini istediğini belirtti. "Yani savcılıkta bekleyen dosyaların da dahil olmasını istiyoruz. AKP ise bu noktada bizimle aynı fikirde değil." açıklaması yapan Özel, şöyle konuştu:

CHP, ESKİ BAKANLARLA İLGİLİ FEZLEKELERİN DE İŞLEME KOYULMASINI İSTİYOR

”Ayrıca biz sadece milletvekilleri ile ilgili olan fezlekelerin değil, daha önce bakanlarla ilgili işlenmiş tüm suçların da soruşturma komisyonuna ihtiyaç olmadan işleme alınmasını istemiştik. AKP ise mevcut bakanların ya da geçmişte görev yapmış bakanlarla ilgili fezlekelerin işleme alınmasıyla ilgili teklif getirmiyor. Bu önemli, milletvekillerini dokunulmazlıktan arındırıyorsan, AKP'li bakanların bu zırha tabi olması doğru değil. Teklifi Kılıçdaroğlu'na ilettik, en kısa sürede cevabımızı vereceğiz."

"YENİ DELİL ÇIKARSA, ESKİ BAKANLAR İÇİN YENİDEN SORUŞTURMA KOMİSYONU KURULUR"

CHP'li Özel, yolsuzluk ve rüşvet ile suçlanan eski bakanlarla ilgili sürecin de kapanmadığını, o konuyla ilgili ortaya çıkabilecek her türlü  yeni delilin, yeni soruşturma komisyonu kurmayı mümkün kılacağını da söyledi.  Özel, "AKP'nin bu teklifi, hem geçmişteki hem bugünkü bakanlarla ilgili bir endişesinin olduğunu ve onları dokunulmazlık zırhı içinde tutmayı önemsediğini gösteriyor." diye konuştu.



Burcu Oral Evren | karsigazete.com.tr

    :

    :

    :

    :

    "AKP'nin yeni dokunulmazlık teklifi CHP'ye sunuldu" hakkında Tweetler

    DİĞER GÜNDEM HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete