TGS’den Taraf patronuna tepki

TGS, aylarca basın emekçilerini ücret vermeden çalıştıran ve haklarını aradıkları için beş çalışanını işten atan Taraf patronunu kınadı
Aylardır ücretlerini alamadıkları için geçen hafta iş bırakan Taraf gazetesi çalışanlarından beşi tazminatsız işten atıldı. Türkiye Gazeteciler Sendikası (TGS), çalışanların haklarını gasp eden ve haklarını aradıkları için çalışanları işten atan gazete yönetimini kınadı.

Taraf gazetesi çalışanları, aylardır ücretlerini alamadıkları için geçen hafta iş durdurdu. İki gün süren grevin ardından gazete editörlerinden Levent Elpen, Kubilay Derse, Erdal Aktaş, Hüseyin Gökçe ve Tarık Dağlıoğlu, ‘işyerinde verilen görevleri yerine getirmemek ve grev yapmak’ suçlamasıyla işten atıldı. İşten çıkarılan basın emekçilerine tazminatları da ödenmedi. Grevin ardından diğer çalışanlara ise ücret alacaklarının ödendiği öğrenildi.

‘KABUL EDİLEMEZ' 

TGS’den yapılan yazılı açıklamada, “Meslektaşlarımızı aylarca para vermeden çalıştırmanın Türkiye’de bir cezası yokmuş gibi davranan Taraf patronunun, hakkını arayan arkadaşlarımıza kapıyı göstermesi kabul edilemez. Sendika olarak tüm girişimlerimize rağmen çözüm üretmeyen Taraf patronunu uyarıyoruz. TGS olarak işten atılan üyelerimizin haklarının takipçisi olacağımızın bilinmesini isteriz” denildi.

Kaynak: BirGün

    :

    :

    :

    :

    "TGS’den Taraf patronuna tepki" hakkında Tweetler

    DİĞER MEDYA HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete