Dilipak batırdı, tetikçi gazete sıvadı

Yeni Akit, yazarları Dilipak'ın Twitter'daki yaptığı anketin "Rusçuklar tarafında sobate edildiğini" iddia etti.
Akit yazarı Abdurrahman Dilipak, twitterda yaptığı 'DAEŞ'den petrol alan kim?' anketine hiç beklemediği sonuç aldı.

Akit yazarlarından Abdurrahman Dilipak, Rusya Savunma Bakanı’nın bugün canlı yayında ‘’Türkiye petrolü IŞİD’den alıyor’ iddiasını kendi Twitter’ına anket olarak taşıdı.

Dilipak, ‘DAEŞden petrol alan kim?’ şeklinde sorduğu anketten, beklemediği bir sonuç aldı.

Yapılan ankette cevap şıkkı olarak ‘Putin Rusya’sı’ , Esed Suriye’si ve Erdoğan Türkiye’si cevapları sunuldu.

Putin Rusya’sı şıkkı yüzde 13 oy alırken Erdoğan Türkiye’si yüzde 76 oy aldı.

AKİT: RUSÇUKLAR YAPTI

Yeni Akit gazetesinde bugün ise anketle yer alan habede "Malum kesimin trol ve sahte hesaplarla algı operasyonları düzenlediği Twitter'da Yazarımız Abdurrahman Dilipak'ın anketine sabotaj düzenlendi" denildi.

"Yazarımız Dilipak, gündemin nabzının tutmak adına gerçekleştirdiği ankete malum Rusçukların sabotajına uğradı" iddia edilen haberde "Yazarımızın bu anketini sabote eden içimizdeki 'Rusçuklar', 'Erdoğan Türkiyesi' seçeneğini işaretleyerek algı operasyonu yaptı. Katılımcıların yüzde 76'sı Erdoğan Türkiyesi'nin işaretlemesiyle yapılan sabotaj, ihanet içerisinde olan kesimin Twitter'a yuvalandığını gösterdi ve bu sabotaj ile Twitter'ın da gerçekleri ne kadar yansıttığı ortaya çıkmış oldu" ifadeleri kullanıldı.

DİLİPAK: MANİPÜLE EDİLDİ

Dilipak, paylaştığı ankete yapılan manipülasyona karşılık, "Ankete 20 dakikada 5000 katılım. Sanırım birileri manipüle ediyor katılımı. Ve sonuçları ilginç... 30. dakikada oy kullanımı 10.000'ne yaklaştı. %76 Türkiye'yi suçluyor. Bu gerçekçi olamaz. Sosyal medyanın ne kadar manipülasyona açık olduğu açık. Türkiye gerçeği Erdoğan'a destek %54, Twitter gerçeği %76 köstek. Demek ki bu konularda hazır kıta bekleyen siber timler var. İşaret verildiği an saldırıyorlar. Sanal kişiler üzerinden tercihte bulunuyorlar" ifadelerinde bulundu.

    :

    :

    :

    :

    "Dilipak batırdı, tetikçi gazete sıvadı" hakkında Tweetler

    DİĞER MEDYA HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete