Putin’den Türkiye’ye çok sert çıkış!

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin: 'Ekonomik yaptırımların sınırlı olacağını düşünenler derin yanılgı içinde...'
Türkiye'yi affetmeyeceklerini belirten Vladimir Putin, "Rusya'nın yanıtının sadece yaptırımlarla sınırlı kalacağını düşünenler yanılıyor" dedi.

Putin Ankara'yı 'teröristlere yardım etmekle' suçladı, Moskova'nın bu durumu gözardı edemeyeceğini kaydetti.

Rusya lideri sözlerini şöyle sürdürdü:

"Türkiye'de çok sayıda eski ve güvenilir dostumuz var. Onlar, askerlerimizin ölümünden doğrudan sorumlu olan bazı üst düzey yetkililerden farklı kişiler. Ama yapılanı unutmayacağız. Arkamızdan vurulduk.

"Bunu neden yaptıklarını sadece Allah biliyor. Allah Türkiye'deki yönetici eliti, muhakeme yeteneğinden yoksun bırakarak cezalandırmaya karar verdi. Türkler yaptıklarından dolayı fazlasıyla pişman olacak. Onların domateslerini yasaklamakla yetinmeyeceğiz."

11.37 - Suriye’de yoğunlaşmış olan teröristler, Rusya için özel tehdit teşkil etmektedir. Aralarında Rusya ve Bağımsız Devletler Topluluğu ülkelerinden gelen çok sayıda kişi var. Para, silah alıyorlar ve güçlerini artırıyorlar. Eğer çok güçlenip Suriye’de zafer kazanırlarsa, o zaman kaçınılmaz olarak Rusya’ya da gelecekler. Rusya’da nefret tohumları ekmek, korku ve nefret yaratmak, insanları öldürmek isteyecekler. Onları izleyip yok etmek zorundayız. Suriye’de hava operasyonumuzu tam olarak bu nedenle ve meşru Suriye hükümetinden gelen resmi talep üzerine başlattık.

11.36 — Suriye'de terörist gruplara yönelik hava operasyonlarında yer alan askerlerimiz aslında Rusya için savaşıyor.

11.33 — İhaneti her zaman utanç verici bir şey olarak gördük.

11.32 - Uluslararası terörle mücadele edebilmek için tek yumruk olmalı, terör karşıtı güçlü bir cephe oluşturmalıyız. Ülkeler terör karşısında çifte standartlardan kaçınmalı, terörist grupları kendi çıkarları için kullanmayı bırakmalı.

11.28 - Türkiye (Rusya’nın) domates ambargosundan ya da Türk şirketlere getirdiğimiz sınırlamalardan zarar görmeyecek. Türkiye asıl bu yapılanlardan (teröristlerle işbirliği) pişmanlık duyacak. 


 

Kaynak: BBC Türkçe /  Sputnik Türkiye

    :

    :

    :

    :

    "Putin’den Türkiye’ye çok sert çıkış!" hakkında Tweetler

    DİĞER DÜNYA HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete