Alman savaş uçakları İncirlik’e konuşlanacak

Başbakan Ahmet Davutoğlu, IŞİD'e karşı hava operasyonlarına katılacak Alman askeri uçaklarının yakında İncirlik'e konuşlanacağını söyledi.
Ahmet Davutoğlu, Azerbaycan dönüşü uçakta yaptığı açıklamada Alman askeri uçaklarının yakında Türkiye’ye ulaşacağını belirtti. Davutoğlu “DEAŞ’la mücadele kapsamında Alman uçakları da İncirlik üssüne geliyor, geçtiğimiz günlerde bu konuyu Merkel ile de konuştuk” dedi.

IŞİD İLE ORTAK MÜCADELE 

Almanya Savunma Bakanı Ursula von der Leyen de siyasi temaslarda bulunmak üzere Perşembe günü Türkiye’ye gelmişti. Von der Leyen’in Ankara’da Savunma Bakanı İsmet Yılmaz ile bir araya geldiği ve ikili görüşmede IŞİD ile ortak mücadele konusunun ele alındığı açıklandı. Ayrıntıları açıklanmayan buluşmada İncirlik üssünde Alman keşif ve yakıt ikmal uçağı üslendirilmesinin de ele alındığı tahmin ediliyor.

Almanya hükümetinin IŞİD ile mücadele eden uluslararası koalisyona 1200 asker, altı keşif, bir yakıt ikmal uçağı ve bir de fırkateyn ile destek vermek üzere hazırladığı tezkere dün parlamentoda kabul edilmişti.

Kaynak: Deutsche Welle Türkçe

    :

    :

    :

    :

    "Alman savaş uçakları İncirlik’e konuşlanacak" hakkında Tweetler

    DİĞER DÜNYA HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete