Çavuşoğlu: Dostum Lavrov kötü muameleyi kabul etti

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Rus mevkidaşı Sergey Lavrov'la Belgrad'da yaptığı görüşme hakkında, 'Dostum Sergey Lavrov ile Belgrad'da çok faydalı bir görüşme yaptım. Tüm konuları pozitif atmosferde medeni bir şekilde konuştuk.
Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, çok sayıda Rus vatandaşının yaşadığı Antalya’nın Alanya İlçesi’nde Ruslarla kahvaltıda bir araya geldi.

Çavuşoğlu, Rusya ile hiç arzu etmedikleri bir gerginlik yaşadıklarını anlatırken, “Dostum Sergey Lavrov ile Belgrad’da çok faydalı bir görüşme yaptım. Tüm konuları pozitif atmosferde medeni bir şekilde konuştuk. Tabii ki farklı düşüncelerimiz var ama farklılıkları azaltmak için de konuşmaya devam etmek lazım” dedi.

"HATA TEKRARLANDI"

Rus yetkililerin gerçek olmayan açıklamalar yaptığını kaydeden Çavuşoğlu, “Gün olur sorunlar çözülür ama halklar arasına ektiğiniz nifak tohumları uzun süre devam edebilir. O yüzden herkes sorumlu davranmalıdır” diye konuştu. Dışişleri Bakanı, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in Rus jetlerinin Türk hava sahasını daha önceki ihlalleri nedeniyle özür dilediğini belirterek, “Neden özür diledi, hata yaptığı için ama 24 Kasım’da bizi üzen olayda bu hata tekrarlandı” diye konuştu.

Kaynak: Nerdun Hacıoğlu | Hürriyet

    :

    :

    :

    :

    "Çavuşoğlu: Dostum Lavrov kötü muameleyi kabul etti" hakkında Tweetler

    DİĞER DÜNYA HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete