"Bundan daha açık seçik kanıt olamaz!"

Gazeteci Hüsnü Mahalli, Rusya’nın uydu görüntüleriyle yasadışı petrol sevkıyatını net şekilde kanıtladığını söyledi.
Ortadoğu uzmanı gazeteci Hüsnü Mahalli, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, “Kanıt göster” çıkışına Rusya’nın “Al sana kanıt!” diyerek uydu görüntüleriyle yanıt verdiğini ve yasadışı petrol sevkiyatının bundan daha açık seçik kanıtı olamayacağını söyledi. Mahalli, Suriye Devleti’nin PYD ve IŞİD bölgelerinden petrol aldığına dair  iddiaları da yorumladı.

Rusya Savunma Bakanlığı’nın dünyayı ayağı kaldıran Suriye’deki yasadışı petrol sevkiyatı konusundaki uydu görüntüleri eşliğindeki açıklamalarınıOrtadoğu Uzmanı gazeteci Hüsnü Mahalli, Çağdaş Ses’ten H. Burak Öz’e değerlendirdi.

“AL SANA KANIT"

Mahalli, Rusya Savunma Bakanlığı’nın dün yayınladığı uydu görüntüleri hakkında, “Rusya, Türkiye’nin Suriye’de savaşan terör örgütlerine her türlü desteği verdiğini söylüyor. Bunu kanıtlamak için uydu görüntülerini yayınladılar. Hakikaten Tel Abyad (Kürtçe ismiyle Gre Spi) tarafından yüzlerce TIR’ın Türkiye’ye  girmek için sırada beklediği, kontrollü şekilde, girdiğini çıktığı çok net görülüyor. Bunu sıradan bir vatandaş bile görüntüleri izlediğinde anlar” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, “Kanıt göster” çıkışına Rusya’nın “Al sana kanıt!” diyerek açık seçik uydu görüntüleriyle yanıt verdiğini söyleyenMahalli, Türkiye’de görüntülerin tatmin edici bulunmamasını ise şöyle değerlendirdi:

“Şimdi bu tür şeyler kamuoyu ve algı meselesi. Kim iyi bağırırsa halkını kandırmış oluyor.  Olay bu. Rusya ‘Al sana kanıt’ diyor. Şunu gösteriyor, bunu gösteriyor, bayrağı gösteriyor.  Ama AKP’ye oy veren insanlar hiçbir şeye inanmıyor. Sayın Cumhurbaşkanı ne derse ona inanıyor.  Ne dersen de o insanlar için değişmiyor.”

Mahalli, ABD’nin de Rusya’nın yayınladığı görüntülere Türkiye hükümetine benzer tepkiler vermesini, “Bundan daha iyi kanıt olmamasına karşın, ABD’ye baktığınızda da onlar da Türkiye’nin müttefiki olduğu için kanıt olmadığını öne sürüyor. Sonuçta Türkiye NATO müttefiki, zaten emperyalizmin oyunu da budur. Emperyalist ülkeler bildikleri yolda ilerlerler her zaman.  Türkiye’yi bu bataklığa sürükleyen hem kendileri, hem Suudi Arabistan, hem Katar. Hep birlikte Türkiye’nin başına bu belaları açtılar. Türkiye de hevesliydi zaten. Geldiğimiz nokta bu.” şeklinde yorumladı.

SURİYE DEVLETİ PETROLÜ KİMDEN ALIYOR?

Diğer yandan Mahalli, Suriye hükümetinin PYD ve IŞİD kontrolündeki bölgelerden petrol aldığı yönündeki iddialar hakkında şu bilgileri verdi:

“Bu petrol Suriye toprağında çıkıyor. Petrol zaten çıktığı bölgeden Humus tarafındaki rafineriye pompalanıyor.  Fakat PYD ya da IŞİD vanaları kapattıysa, Suriye devleti de açın vanaları buradaki petrol benim dediyse bunda çok çok garip bir durum yok.

"İkincisi PYD’nin o bölgeleri kısa bir dönem için kontrol ettiğini biliyoruz.  Suriye’ye veya Türkiye’ye o dönem satıp satmadığın bilmiyoruz ama olabilir.  Şimdi Suriye’nin kuzeyindeki petrol bölgesinde bazı köyler, kasabalar PYD’nin kontrolünde, ama Tel Abyad’a geldikçe Kamışlı, Haseki Suriye Devleti'nin elinde. Petrolü Suriye Devleti alıyorsa bunda bir anormallik yok.

"IŞİD’in kontrol ettiği bölgeden petrol alındığı iddialarına gelirsek iddia edilen bölgede kontrol sürekli değişiyor. 10 gün o kontrol ediyor, 5 gün biri... 

IŞİD SURİYE'NİN EN BÜYÜK DÜŞMANI

"IŞİD, Suriye Devleti’nden 50 bin asker öldürdü. ‘Suriye devletinin IŞİD’le işbirliği yaptığı gibi  aptalca iddia mı olur(!) Suriye Devleti’nin en büyük düşmanı IŞİD…

"IŞİD her 15-20 günde bir Humus’taki rafineriyi ele geçirmek için saldırıya geçiyor.

"IŞİD, Rakka’yı işgal etmiş. Suriye’nin yüzde 20’sini işgal etmiş. Nasıl işbirliği yapacak? Her gün Suriyelileri öldürüyor, kafasını kesiyor.  You Tube’da görüntülerini paylaşıyor. Askerleri toplu şekilde kurşuna diziyor.”

EMPERYALİSTLER NE İSTİYOR?

Bunların dışında büyük resme bakılması gerektiğini söyleyen gazeteci Hüsnü Mahalli, “PYD  herkesle işbirliği yapıyor” diyerek şu çarpıcı ifadelerde bulundu:

“PYD lideri Salih Muslim Türkiye’ye kaç defa geldi? Kobani olayları sırasında, peşmergeye yol açılmadı mı? Obama Sayın Cumhurbaşkanı’nı arayıp açın şu kapıyı da Peşmerge gidip gelsin demedi mi? Silahlar gidip gelmedi mi? Sayın Dışişleri Bakanı Erbil’e gidip orada Salih Müslim ve PYD liderleriyle görüşmedi mi? Amerikan kuvvetleri şu anda YPG askerlerini eğitmiyor mu? Sırf Amerikalılar değil, İngilizler, Fransızlar, Kanadalılar, Almanlar hepsi… Eeee! (Gülüyor)

Dolayısıyla tek tek bakmamak gerekiyor. Fotoğrafın büyüğüne bakmak lazım… PYD meselesi çok karmaşık bir hikaye… Sırf petrolle, petrolü Türkiye’yi gönderdi göndermedi işini çoktan aştı. Şimdi niye 5-6 ülke PYD militanlarını eğitiyor? Niye havadan, karadan silah yardımında bulunuyor? Her gün bir sürü bilgi geliyor. Neler neler var?

RÖPORTAJIN TAMAMI İÇİN TIKLAYIN...

Kaynak: Halit Burak Öz / Çağdaş Ses

  • yagizkorel
    işte kanıtlar yagizkorel - 4 Aralık 2015 Rus savunma bakanı Antanov kanıtları belgeleri göterdi el cevap - Yalaaaan uydurmaaa.. Antanov iyi ki Türkiyede değilsin anında zindandaydın, Mit tırlarını belgeleyen gazeteciler Dündar ve Gül gibi

:

:

:

:

""Bundan daha açık seçik kanıt olamaz!"" hakkında Tweetler

DİĞER GÜNDEM HABERLERİ

KARŞI VİDEO
https://twitter.com/KarsiGazete