Sputnik, Arap ülkelerine açılıyor

Sputnik Haber Ajansı, El Mayadin ve SANA ile işbirliği anlaşmaları imzaladı.
Sputnik Haber Ajansı, Ortadoğu'nun önde gelen basın kuruluşlarından Lübnan merkezli El Mayadin televizyonu ve Suriye'nin resmi haber ajansı SANA ile işbirliği anlaşmaları imzaladı.

İşbirliği anlaşmaları, Sputnik'in bağlı olduğu Rossiya Segodnya medya grubunun Moskova'da düzenlediği 'Gazetecilikte Yeni Dönem: Ana Akım Medyaya Veda' başlıklı uluslararası medya forumu kapsamında imzalandı. İmza törenine Rossiya Segondya Genel Müdürü Dmitriy Kiselev, El Mayadin TV Başkanı Hasan Ben Jeddou ve SANA Genel Müdürü Ahmed Dawa katıldı.

İmza töreninin ardından konuşan SANA Genel Müdürü Dawa, "Sputnik'le işbirliği anlaşması imzalanması, mevcut jeopolitik gelişmeler nedeniyle de bizim için büyük önem taşıyor. Çabalarımızı birleştirerek dünyadaki sorunların çözümüne katkıda bulunacağımızı umuyorum" dedi.

El Mayadin Başkanı Jeddou ise "Sputnik ve bir Arap medya ağı olan El mayadin arasında imzalanan anlaşma, güvenle ilerleyeceğimiz stratejik yola doğru atılmış bir ilk adım. Medya dünyasında profesyonel işbirliğimizi artırmak için çaba harcayacağız" ifadelerini kullandı.

Hem El Mayadin hem de SANA, kendi ülkelerinde Sputnik'le anlaşma imzalayan ilk basın kuruluşları. Anlaşmalar, basın kuruluşlarının bilgi paylaşıp ülkeleri ve Sputnik'le bilgi işbirliğinin artırılmasını amaçlayan ortak etkinlikler düzenlemesini öngörüyor.

Al Mayadin TV, Arapça ve İspanyolca yayın yapan Lübnan merkezli bir televizyon ağı.

Suriye'nin resmi haber ajansı SANA, Arapça, İngilizce, Fransızca, İspanyolca, Rusça ve Türkçe olarak haber üretiyor.

Dünyanın farklı noktalarında haber merkezleri olan Sputnik, aralarında İngilizce, İspanyolca, Fransızca, Türkçe, Lehçe, Japonca ve Çincenin de olduğu 30'u aşkın dilde yayın yapıyor.

    :

    :

    :

    :

    "Sputnik, Arap ülkelerine açılıyor" hakkında Tweetler

    DİĞER MEDYA HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete