​Dünya medyası İstanbul’daki saldırıyı böyle gördü

Dış basın, İstanbul'da polise yönelik bombalı araçla düzenlenen saldırıyı 'son dakika gelişmesi' olarak duyurdu.
İngiliz Reuters haber ajansı, “İstanbul’daki bombalı patlamada, polis otobüsü hedef alındı” yazdı. Reuters,” telefonla ulaştığı İstanbul’daki polis sözcüsünün konuya ilişkin bilgi vermediğini” belirtti.

Amerikan Associated Press haber ajansı, DHA’ya dayandırdığı haberinde şu ifadelere yer verdi: “İstanbul’daki bombalı saldırı, çevik kuvvet polislerini taşıyan bir aracı hedef aldı. Patlamada en az beş kişi yaralandı.

İngiliz yayın kuruluşu BBC, internet sitesinde olaya geniş yer verdi. Türk medyasına dayandırılan haberde, “İstanbul’un merkezindeki bir otobüs durağında patlama meydana geldiği” duyuruldu. BBC’nin haberinde, PKK ve komşu Suriye’deki çatışmanın bir sonucu olarak Türkiye’de şiddet olaylarının arttığı hatırlatıldı.

Rus Russia Today yayın organı ise sabah saatlerinde yaşanan patlamaya ilişkin haberinde, saldırıyı henüz kimsenin üstlenmediğini aktardı.

İngiliz Guardian gazetesi ise “Türkiye’nin İstanbul ve Ankara’daki saldırıların ardından tetikte olduğunu” yazdı.

Merkezi Fransa’nın Lyon kentinde bulunan Euronews de haberi ‘son dakika’ geçerken, “İstanbul patlamayla sarsıldı. Haberler, hedefte polis otobüsünün olduğu yönünde. Yaralılar var” ifadesini kullandı.

    :

    :

    :

    :

    "​Dünya medyası İstanbul’daki saldırıyı böyle gördü" hakkında Tweetler

    DİĞER MEDYA HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete