RTÜK'ten 'Namaz kılmayan hayvandır' diyen Aşkar'a inceleme

“Namaz kılmayan hayvandır” sözüyle büyük tepki çeken Mustafa Aşkar'ın katıldığı tv programı hakkında RTÜK inceleme başlattı.
TRT 1’deki Ramazan programında eski İslami İlimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Aşkar’ın, “Namaz kılmayan hayvandır” sözü büyük tepki çekmişti. 

RTÜK üyesi İsmet Demirdöğen, konunun incelemeye alındığını belirterek şöyle konuştu:

“Böylesine sapkın düşüncelerin halkın vergileriyle yayın yapan devlet televizyonunda dile getirilmiş olması hüzün vericidir. Hele bu düşünceleri taşıyanların üniversitelerde görev yapıyor olması üzüntüyü ciddi biçimde artırıyor. Bu tür kişilerin kesinlikle ekrana çıkarılmaması, tedavi edilmesi gerekiyor”. 

Diyanet’ten “Kuran ayetlerinden ve konuya ilişkin diğer metinlerden böyle bir çıkarımda bulunmak, İslam’ın hikmet dili ve rahmet mesajıyla bağdaşamaz” açıklaması geldi. 

Mustafa Aşkar da söylediği sözlerin yanlış anlaşıldığını öne sürerek özür diledi. Akşar açıklamasında şöyle dedi: “12 Haziran Pazar günü TRT 1 kanalında konuk olarak katıldığım 'Ramazan Sevinci' programında, konunun önemini vurgulamak amacıyla kullandığım ifadeler maalesef yanlış anlaşılmıştır. Yanlış anlaşılmaya ve maksadını aşan yorumlara sebebiyet verdiğim için kamuoyundan özür diliyorum. Hayırlı Ramazanlar...”

TRT 1’deki “Ramazan Sevinci” programının sunucusu Serdar Tuncer dünkü programın açılışında özür diledi:

“Canlı yayın olması itibariyle onların ne söyleyeceğini evvelden tespit edemediğiniz gibi ne söylediklerini de o an fark edemeyebiliyorsunuz. Dün kamu vicdanını rahatsız eden, pek çok insanı rencide eden ifadeler keşke kullanılmamış olsaydı. Bize kızanlardan daha fazla rahatsız olduk. Rencide olan her bir gönülden özür dilerim.”

Kaynak: haber.sol.org.tr

    :

    :

    :

    :

    "RTÜK'ten 'Namaz kılmayan hayvandır' diyen Aşkar'a inceleme" hakkında Tweetler

    DİĞER MEDYA HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete