close

Cemaatin kanalından iptal kararına cevap

Cemaatin kanallarından Kanaltürk'ün ulusal yayın lisansının iptal edilmesi üzerine İpek Medya Grup Başkanı Fatih Karaca açıklama yaptı.
 RTÜK tarafından dün akşam saatlerinde çıkan iptal kararı üzerine açıklama yapan Fatih Karaca şunları söyledi;
RTÜK'ün lisans iptal etme kararı tamamen yasalara aykırı.Karar teamüllere aykırı bir şekilde ortadan kaldırılmış eski kanuna dayanarak alınmıştır.Lisans iptal kararı siyasi bir karar gibi gözüküyor.
RTÜK'ün itibarına zarar vermeden hatadan dönülmeli.Reklam ajanslarına Kanaltürk'ün lisansının iptal edildiğine dair alelacele mailler gönderildi.Böyle bir kararı kabul etmek mümkün değil.

SÜREÇ NASIL GELİŞMİŞTİ?

İpek Medya tarafından satın alınan Kanaltürk ilk olarak bölgesel kanal lisansı ile yayın hayatına başlamıştı. Ancak daha sonra RTÜK'e başvurarak ulusal yayın hakkı talep etmişti. RTÜK bu hakkı vermeyince kanal yargı yoluna başvurmuştu. 9. idare mahkemesi 2010 yılında kanal lehine karar vererek ulusal yayın yapabileceğini belirtmişti. Bunun üzerine RTÜK mahkeme kararını uygulamış ancak temyiz yoluna gitmişti. Danıştay Genel İdareler Kurulu bu kez RTÜK  lehine karar vererek kanalın bölgesel yayın yapması gerektiğini bildirmişti.

Konu kuruluşa tebliğ edildikten sonra kanalın ulusal yayın hakkı bölgesele dönüştürüldü. Bu kez kanal yöneticileri RTÜK yetkilileri ile görüşerek 2012'de 2. İdare Mahkemesinden de kanal lehine karar çıktığını bildirdiler. Ancak üst kurul son toplantısında 2010 yılında 9. İdare Mahkemesinin verdiği kararın 2. İdare Mahkemesinin kararı ile zaten aynı yönde olduğunu ve bu dönemde kararın uygulandığını belirterek kanalın ulusal yayın hakkını iptal etti. Bu kararla birlikte kanal tüm Türkiye'de değil, sadece Marmara bölgesinde izlenebilecek. Kanalın reklam payının düşmesi söz konusu olacak.

    :

    :

    :

    :

    "Cemaatin kanalından iptal kararına cevap" hakkında Tweetler

    DİĞER MEDYA HABERLERİ