Ahmet Altan'dan zehir zemberek açıklamalar

Tanınmış gazeteci ve yazar Ahmet Altan, katıldığı televizyon programında AKP'ye sert çıktı. Altan AKP'nin devrileceğini iddia etti.
Erkam Tufan’ın sunduğu 'Analiz' programına katılan Ahmet Altan, AKP'nin ortaya çıkan yolsuzluk suçunu örtmek için daha büyük suçlar işlediğini iddia etti. Balyoz'un da bir darbe planı olduğunu ifade eden Altan, TSK'nın da bunu bildiğini ileri sürdü.

Taraf Gazetesi Kurucusu ve eski Genel Yayın Yönetmeni Ahmet Altan, “AKP yakında devrilecek. AKP yolsuzluk suçunu örtmek için daha büyük suçlar işledi.

Yolsuzluk bu ülkenin geleneksel bir suçuydu. 4 adam yargılanır, hükümet seçime giderdi, yeni bir hükümet kurulurdu. Bu suçu örtmek için öyle suçlar işlediler ki, hukuk geriye dönemez. Adamın evinden çıkan paralar, tapeler, verilen emirler. Polisin mahkeme kararını uygulamasını engellediğin zaman devlet denen düzeneği patlatmış oluyorsun” dedi.

Altan, şunları söyledi: 

ÖYLE SUÇLAR İŞLEDİLER Kİ

AKP devrilecek. AKP bu suçu örtmek için daha büyük suçlar işledi. Yolsuzluk bu ülkenin geleneksel bir suçuydu. 4 adam yargılanır, hükümet seçime giderdi, yeni bir hükümet kurulurdu. Bu suçu örtmek için öyle suçlar işlediler ki, hukuk geriye dönemez. Adamın evinden çıkan paralar, tapeler, verilen emirler.

Polisin mahkeme kararını uygulamasını engellediğin zaman devlet denen düzeneği patlatmış oluyorsun. Hukuktan geri dönemezler, nasıl dönecekler. Daha hukuksuz yerlere doğru ilerlemek zorundalar, şiddete doğru yürümek zorundalar.

Sedef Kabaş bir tweet yazdı diye evini bastılar. Tweet yazmakla sabah ev basmak arasında bir oran var mı? Cezalandırıcı unsura dönüştürüldü, böyle bir şey değildi polis.

BENİ DE YAKINDA ÇAĞIRACAKLAR

Önce savcı avukata söylemedi, sonra sadece Yasemin Çongar’ı çağırdılar.  Beni de bugün avukat gitti dedi ki, evet şüpheli dediler ama ne zaman çağrılacağımı söylemediler. Beni de yakında çağıracaklar.

SEN NASIL BİR ORDUSUN Kİ

Bunun muhbiri Genelkurmay Başkanlığı. Mehmet Baransu’nun verdiği ifadeleri okudum. Soruşturmayı açıyorlar ama neyle suçlandığını söylemiyorlar. Ne olduğuna baktım. Balyoz’la ilgili tutuklanmadı. Şu anda yürütülen soruşturmanın da Balyoz’la alakası yok.

Genelkurmay farkında değil, Baransu’ya açtığı davayla kendileri hakkında korkunç bir dava açtılar. Biz Yunanistan’a karşı bir savaş planı yapmıştık, bunu kaybettik. Baransu’ya sen gördün mü, sen mi yok ettin diye soruyor. Sen nasıl bir ordusun ki savaş planlarının kaybolduğunu 5 yıl sonra fark ediyorsun? Sen ordu musun?

TSK'DAKİ GERÇEK LİSTE NEREDE 

O Balyoz seminerinde bir adam diyor ki, “Rejim aleyhtarı kişi, kurum ve kuruluşların listesi buradadır ve projeksiyonda görüyorsunuz.” Eğer rejim aleyhtarı listeler sahteyse, gerçek listeyi göstersinler. Ortada bir gerçek liste olduğunu kimse söylemiyor.

Ortak bir algı yaratmak istiyorlar. Baransu’yu hapsetmeseler bu konulara girmezdim. Onlar yargılandılar, bir daha böyle bir şey yapmazlar. Baransu tutuklanınca konuşmak zorunda kaldım.

YAZININ TAMAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYINIZ

    :

    :

    :

    :

    "Ahmet Altan'dan zehir zemberek açıklamalar" hakkında Tweetler

    DİĞER MEDYA HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete