close

2 gazeteye kapatma kararı!

Bolu'daki sekiz yerel gazeteden ikisine işyeri ruhsatı olmadığı gerekçesiyle kapatma kararı verildi. Gazeteciler ruhsat başvurularının belediyede beklediğini, kararın muhalif basına yönelik olduğunu söyledi.
Bolu Belediyesi’ne bağlı zabıtalar dün Bolu Gündem, Bolu Olay ve Bolu Havadis gazetelerine incelemeye geldi. Bolu Gündem ve Bolu Havadis gazeteleri hakkında iş yeri açma ruhsatı olmadığı yönünde tutanak tuttu. Bolu Belediye Encümeni de iki gazete hakkında kapatma kararı verdi. Gazetelere henüz kapatma işlemi yapılmadı.
Gazeteciler iş yeri ruhsatı için başvurularının üç senedir belediyede bekletildiğini söyledi.

Bianet'e konuşan Bolu Gündem gazetesi muhabiri Özge Elçi de kapatılma kararının muhalif yerel basına yönelik olduğunu vurgulayarak;

"Çünkü biz belediyenin yolsuzlukları üzerine çok gidiyoruz. Sanayi esnafını bulundukları bölgeden çıkarmak istiyorlar. Biz de esnafla röportaj yapıyoruz. Belediye Başkanı da esnafı bizim kışkırttığımızı ileri sürüyor. Daha iki üç hafta önce Valilik’ten bir belge elimize geçti. Bundan önceki vali belediyedeki bir ihalede usulsüzlük için soruşturma izni vermiş, biz de yayınladık bu belgeyi. Bunların üzerine gitmememiz için şantaj olarak ruhsatı vermiyorlardı. Sonunda da geldiğimiz durum bu. Gazetemiz kapansa dahi biz gerçekleri yazmaya devam edeceğiz.” dedi.

Bu sabah gazetelere mühürleme yapılacağı yönündeki haberler üzerine Bolu Gündem gazetesi önünde Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Milletvekili Tanju Özcan, CHP Belediye Başkan Adayı Mehtap Özcan Mısırlıoğlu, Milliyetçi Hareket Partisi Belediye Başkan Adayı Şükrü Gülez'in de aralarında olduğu yaklaşık 200 kişi basın açıklaması yaptı. 


    :

    :

    :

    :

    "2 gazeteye kapatma kararı!" hakkında Tweetler

    DİĞER MEDYA HABERLERİ