Uluslararası Gazeteciler Federasyonu'ndan 25 Kasım açıklaması

IFJ, 25 Kasım Kadına Karşı Şiddetle Mücadele Günü'nde kadın gazetecilere yönelik siber zorbalığa dikkat çekti.
Uluslararası Gazeteci Federasyonu (IFJ) Toplumsal Cinsiyet Konseyi, 25 Kasım Kadına Karşı Şiddetle Mücadele Günü nedeniyle açıklama yaptı, kadın gazetecilere karşı şiddeti gündeme getirdi.

Açıklamasında kadın gazetecilere yönelik artan siber zorbalığa ve tehditlere dikkat çeken IFJ, “Kadın gazetecilerin hedef gösterilmesinin nedeni çoğu kez bu meslekte kadın olmaları” dedi.

Çevrimiçi (online) medyanın olduğu dünyanın her yerinde, gazetecilere yönelik tehditlerin de olduğunu belirten IFJ şöyle devam etti:

“Söz konusu kadın gazeteciler olduğunda, araştırmalar gösteriyor ki, şiddet cinsel şiddete dönüşüyor bazen ailelerine de yöneliyor.”

IFJ, İngiltere Gazeteciler Sendikası ile Strathclyde’ın yaptığı çalışmayı hatırlatarak, gazetecilere yönelik net mezhepçi, ırkçı, cinsiyetçi ve homofobik tacizlerin olduğunu belirtti.

Bazı kişilerin, tacizin etkisini yok sayıp bunun ifade özgürlüğü olduğunu iddia ettiğini belirten IFJ “İroniktir ki, bu tacizler ifade özgürlüğünü baskı altına almak için kullanılıyor, otosansürün artmasına sebep oluyor” dedi. 

Kaynak: bianet.org

    :

    :

    :

    :

    "Uluslararası Gazeteciler Federasyonu'ndan 25 Kasım açıklaması" hakkında Tweetler

    DİĞER GÜNDEM HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete