TBMM Başkanı Çiçek ve Bakan Kılıç'a Sarıkamış'ta yuhalama şoku

Sarıkamış şehitlerini 100. yıl anma törenlerine katılan TBMM Başkanı Cemil Çiçek ve Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç vatandaşın büyük tepkisiyle karşılaştı.
Sarıkamış şehitlerini 100. yıl anma törenlerinde protesto şoku yaşandı. TBMM Başkanı Cemil Çiçek ve Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç henüz gelmediği gerekçesiyle şehitleri anma yürüyüşünün başlatılmaması, katılımcıların tepkisini çekti.

ÇİÇEK VE KILIÇ'I YUHALADILAR

Şehir dışından gelen binlerce vatandaş, eksi 10 derece soğukta uzun süre bekletilmelerinden dolayı TBMM Başkanı Cemil Çiçek ve Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç'ı yuhaladı.

1915 Osmanlı-Rus Savaşı'nda Sarıkamış Allahuekber Dağları sırtlarında dondurucu soğukta şehit olan ve üzerleri kristal karla örtülen 90 bin Mehmetçik için Türkiye'nin dört bir yanından binlerce vatandaş, sabahın ilk saatlerinde Kızılçubuk mevkiinde bir araya geldi. Bakanlık tarafından duyurulan saatte yürüyüşün başlatılmamasına tepki gösteren vatandaşlar, görevliler ve askerler ile tartıştı.

Meclis Başkanı Çiçek'in alana geldiğinin anons edilmesi üzerine vatandaşlar, Çiçek'i yuhaladı. Gecikmeden dolayı gerilen ortamı yumuşatmaya çalışan Kars İl Müftüsü'nün 'tekbir getirelim' telkinlerine de vatandaşlar yuhalamayla karşılık verdi. Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç'ın da alana gelmesiyle yürüyüş başlatıldı.

VATANDAŞLAR ALANI TERK ETTİ

Programda 3,5 saat boyunca yürüyüşün başlamasını beklediklerini söyleyen vatandaşlar, "Asıl biziz, vekili bekleyemeyiz" dedi. Gecikmenin uçaklarını kaçırmalarına neden olacağını söyleyen bazı vatandaşlar da duruma tepki amacıyla alanı terk etti.

TBMM BAŞKANI ÇİÇEK: YÜRÜYÜŞ BİZE 10.30'DA BAŞLAYACAK DENİLDİ, BİZ SAATİNDE GELDİK

Öte yandan, TBMM Başkanı Cemil Çiçek, programla ilgili yanlış anlaşılma olduğunu söyledi. Çiçek, tepkilerle ilgili şunları söyledi:

"Yürüyüş bize 10.30 diye bildirildi. Biz gelsek de gelmesek de burada programın 10.30'da başlayacağı bir ay evvelden yazılan programda belli. Biz de tam 10.30'da geldik. Saatlerinize bir bakın. Anlaşılan bir takım yalan yanlış haberlerle vatandaş tahrik ediliyor olabilir.

Basın mensupları burada sadece buradakiler değil, Türkiye'den de dinleyenler var. Saat 10.30'a alınmasının sebebi; başka yerlerden gelenler var, ben şimdi gördüm, Çorum'dan, İstanbul'dan Iğdır'dan ve Erciş'ten var. Toplanmayı kolaylaştırmak için. Yanlış bir bilgiyle, 'Efendim biz geç kalıyoruz da ondan dolayı 10.30'da başlıyor' gibi bugünün anlamına yakışmayan değerlendirmeler olabiliyor.

Saatlerinize bakarsanız biz vaktinde geldik ve hayatım boyunca da ben hiç bir randevuya geç kalmadım, iddiaya da varım herkesle."




    :

    :

    :

    :

    "TBMM Başkanı Çiçek ve Bakan Kılıç'a Sarıkamış'ta yuhalama şoku" hakkında Tweetler

    DİĞER GÜNDEM HABERLERİ