Sümeyye Erdoğan haberinde güldüren İngilizce hatası!

Star, Akşam ve Güneş gazetelerinin, ‘Cemaat Sümeyye Erdoğan’a suikast planlıyor’ iddiasını gündeme getirdikleri bugünkü haberlerindeki İngilizce yanlışı gündem yarattı.
Hükümete yakınlığıyla bilinen yandaş medya gazeteleri Star, Akşam ve Güneş gazetelerinin “Cemaat Sümeyye Erdoğan’a suikast planlıyor” iddiasını gündeme getirdikleri haberdeki İngilizce yanlışı gündem oldu.

Emre Uslu ve Umut Oran arasında geçtiği iddia edilen konuşma metninde yapılan çeviri hatasında, geçmiş belli bir gün ifade edilirken kullanılması gereken İngilizce’deki “DATE” kelimesi yerine “HISTORY’ (Türkçe: tarih) yazıldığı görülüyor.



İngilizce bir metinde böyle bir hatanın gerçekleşmesi mümkün değilken, “HISTORY” kelimesinin kullanılması Twitter’da “metnin gerçekliği konusunda kuşkuları artıran bir unsur” yorumlarına yol açıyor. Konuşma metnindeki “TİME” kelimesinde ise İngilizce’de var olmayan büyük “İ” harfinin kullanılması da dikkat çekiyor.

ÜNLÜ İSİMLERDEN HATA YORUMU

Söz konusu haberin muhattaplarından yandaş medyanın sözde Fuat Avni ilan ettiği Emre Uslu başta olmak üzere ünlü isimler yandaş medyanın yaptığı bu hatayı fena ti'ye aldı.

İşte o yorumlar...



 

    :

    :

    :

    :

    "Sümeyye Erdoğan haberinde güldüren İngilizce hatası!" hakkında Tweetler

    DİĞER GÜNDEM HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete