Süleyman Şah Operayonu için suç duyurusu

Türk Parti, Süleyman Şah Operasyonu için Erdoğan, Davutoğlu ile Bakanlar Kurulu ve Genelkurmay Başkanı hakkında 'Devletin birliğini ve ülke bütünlüğünü bozmak'' suçundan dava açtığını bildirdi.
Toplumsal Uzlaşma Reform ve Kalkınma (TURK) Parti Genel Başkanı Ahmet Eyüp Özgüç, Süleyman Şah Türbesi'nin, IŞİD tehdidi gerekçe gösterilerek gece yarısı operasyonuyla boşaltılıp bombalanması üzerine AKP hükümeti aleyhine suç duyurusunda bulunacaklarını ve operasyonu yargıya taşıyacaklarını açıkladı.

Türk Parti'nin suç duyurusuna ilişkin şu açıklamayı yaptı:

Anayasa hükümleri devlete, Türk Milletinin bağımsızlığını ve bütünlüğünü, ülkenin bölünmezliğini sağlama görevi vermiştir. Bu görev devletin temel amacı ve temel görevidir.

Bu görev, anayasanın koyduğu kurallar esasına göre kullanılacaktır. Bunların aksi yönünde yürütülen her görev anayasaya aykırılık teşkil edecek ve anayasal suç işlenmiş olacaktır.

"DEVLETİN BİRLİĞİNİ VE ÜLKE BÜTÜNLÜĞÜNÜ BOZMAK SUÇU''

Türkiye Cumhuriyeti yetkilileri bugün Anayasayı ihlal ederek Anayasal bir suç işlemiş ve pek tabii ki Türk Ceza Kanunu hükümleri ışığında “Devletin birliğini ve ülke bütünlüğünü bozmak suçu” işlenmiş, milletlerarası düzende kabul ettikleri haklarından vazgeçerek antlaşmaları ihlal etmişlerdir.

ERDOĞAN, DAVUTOĞLU, BAKANLAR KURULU VE GENELKURMAY BAŞKANI HAKKINDA SUÇ DUYURUSU

Türk Parti olarak, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı nezdinde hem siyasi görevimiz gereği hem de Türk Parti tüzüğünden doğan görev ve sorumluluklarımız gereği Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı Ahmet Davutoğlu ile başkanlığını yürüttüğü Bakanlar Kurulu ve Genelkurmay Başkanı Necdet Özel aleyhlerinde anayasal haklarımızı kullanarak suç duyurusunda bulunuyor, operasyonu yargıya taşıyoruz.

    :

    :

    :

    :

    "Süleyman Şah Operayonu için suç duyurusu" hakkında Tweetler

    DİĞER GÜNDEM HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete