​MHP’nin pankartı Sivas’ı karıştırdı

MHP Sivas İl Başkanlığı parti binasının çatısındaki pankarttan "Erdoğan'ın 400 vekil sözlerine" göndermede bulundu. Valilik hemen harekete geçti.
Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Sivas İl Başkanlığı’nın parti il binasının çatısına üzerinde “Terörü bitirmek için 400 vekil değil 400 gün yeter’ yazılı pankart astı. Valilik il başkanlığından pankartın kaldırılmasını istedi.

MHP Sivas İl Başkanlığı bir süre önce parti binasının çatısına Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın sarf ettiği “400 vekil olsaydı evet bunlar (terör) olmazdı” sözlerine göndermede bulunarak “Terörü bitirmek için 400 vekil değil, 400 gün yeter” pankartı astı.

VALİLİK HEMEN HAREKETE GEÇTİ

Dikkat çeken pankartın ardından Sivas Valiliği, pankartla ilgili kaldırılması uyarısında bulundu. Sivas Vali Yardımcısı Sezgin Ücüncü’nün imzasıyla gönderilen yazıda, 1 Kasım seçimleri nedeniyle propaganda döneminin başlangıç tarihinden bitimine kadar uyulması gereken usul ve esasların yer aldığı ilan ve reklam yerleri ile ilgili yasaklar başlıklı yazıya dikkat çekildi.

“PANKARTI KALDIRMAYACAĞIZ”

Valiliğin bu tutumuna tepki gösteren MHP Sivas İl Başkanlığı ise, savunma olarak ilan ve reklam yerleri başlıklı maddelerle gerekli cevabı vereceklerini ifade etti. Karar gereği bu pankartı asmakta serbest olduklarını belirten MHP Merkez İlçe Başkanı Murat Taşçı, “Valilik makamımız 15 Eylül 2015 tarihinde bize bir yazı göndererek parti binamızın çatısındaki pankartın kaldırılmasını talep etti. Pankartımızı kesinlikle kaldırmayacağız. Valilik makamına da dilekçemizi hazırladık, itirazımızı yapacağız. İtirazımızın sonucunu bekleyene kadar da pankartımızı indirmeyeceğiz” diye konuştu.

Şimdi gözler pankartla ilgili çıkacak kararda.

Kaynak: DHA

    :

    :

    :

    :

    "​MHP’nin pankartı Sivas’ı karıştırdı" hakkında Tweetler

    DİĞER GÜNDEM HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete