İşte AKP'nin mehmetçiğe verdiği değer!

Ödül, yenmeyen yemekler pislik içindeki koğuşlar..
Tunceli'de asker toplanma merkezinin koşulları askerlik yapan gençlere verilen değeri gözler önüne seriyor: Koğuşlar pislik içinde, yataklar kir tutmuş...

Tunceli'de birliklerine katılacak askerlerin konakladığı ve dağıtımlarının yapıldığı Kabul Toplanma Merkezi’ne (KTM) ait görüntüler AKP'nin kendi propagandasını yapmak için cenazelerini bile 'kullandığı' askerlere verilen gerçek değeri gösteriyor! Merkezin tuvaletleri ve koğuşları pislik içinde, yataklar kir tutmuş durumda. Tavanlar ve çok kalabalık olduğunda askerlerin yattığı yer döşemeleri parça parça. Tunceli KTM’de suların akmadığı, boş zamanlarda hiçbir faaliyetin yapılamadığı, yemeklerin yenemeyecek durumda olduğu söyleniyor.



'YEMEKLERİ KÖPEKLER YEMEZ'
Bir süredir Tunceli’de kalan erlerden biri olan Y.U., merkezle ilgili olarak şunları aktarıyor: “Lavaboların, tuvaletlerin kullanılacak hali yok! Yemekleri köpeğin önüne atsan yemez. Yataklar ve koğuşlar insan pisliği kokuyor. Banyo imkânı yok. Kir içerisindeyiz. Bir rezillik adeta! Çok büyük çile çekiyoruz.”

Y.U. Tunceli KTM’de kaç kişinin kaldığına dair bilgi de veriyor: “Sayı değişir. 90 kişi de kalır 120 kişiye de çıkar. Tezkere zamanında bir bakıyorsun 250 kişi olmuşuz. Bir de bunun üzerine yeni gelen asker olursa sayı 400 kişiyi bulur.”

ÖDÜLE BAK!

Y.U., “Burası geçici konaklama, toplanma yeri" diyerek sürdürüyor: “İki hafta kalan da var, 4 ay kalan da. Bir gün iki gün değil ki idare edelim. Günlerce haftalarca banyo yok. Kimimiz koğuşlara sığmadığımız için döşemesi paramparça olan konteynerlerde yatıyoruz. Her yerin tavanı delik. Soğuk giriyor, yağmur suyu akıyor. Biz askerliğimizi yaptığımız yerde, Ovacık’ta, ilçe jandarmada bizzat çatışmaya girdik sonra da buraya gönderildik. Ödülümüz bu oldu yani. Şehitlikten söz ediyorlar, ‘ödül’ diyorlar. Ama insan gibi yaşatmıyorlar. Bu merkeze ‘mülteci merkezi’ deriz. Gerçek mülteciler bizden iyi durumdadır herhalde. Ama her yer böyle değil. Elazığ KTM’si dört dörtlüktü mesela, askeriye standartlarına uyuyordu.”
Herkesin durumdan şikâyetçi olduğunu söyleyen Y.U., “İsmimizi rütbemizi açık açık yazmayın, askerliğimiz bitmez, bize burada zulüm ederler” diye de ekliyor!




Kaynak: BirGün / Erk Acarer

    :

    :

    :

    :

    "İşte AKP'nin mehmetçiğe verdiği değer!" hakkında Tweetler

    DİĞER GÜNDEM HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete