Terörizm pasaportu!

İngiliz bir gazeteci, Türkiye'de sığınmacıların arasına karışıp Avrupa'ya sızan IŞİD savaşçılarına da satılan resmi kimlik ve pasaportlardan satın aldı.
MailOnline muhabiri, 2 bin dolar karşılığında savaşta ölmüş bir adamın adına düzenlenmiş bir Suriye pasaportu, bir kimlik ve sürücü belgesi satın aldı.

Muhabir, belgeleri Türkiye'nin Suriye sınırındaki bir kasabada faaliyet gösteren bir kişiden teslim aldığını söyledi.

Sahte evrakları düzenleyen kişinin, muhabirin fotoğrafını evraklara yapıştırarak geçtiğimiz yıl Halep'te ölen bir adamın adına düzenlenmiş kimlikleri kendisine teslim ettiği belirtildi.

BELGELERİ ALMAK ŞAŞIRTICI DERECEDE KOLAY

MailOnline, muhabir adına düzenlenen belgeleri sadece dört günlük bir araştırma sonucunda alabildiklerini kaydetti.

Belgeleri almanın şaşırtıcı derecede kolay olduğunu belirten internet sitesi, önce muhabirin fotoğrafını sosyal medya üzerinden Suriye'deki sahte evrak düzenleyen bir kişiye göderdiği ve daha sonra hazır olan evrakların sınırdan geçirilerek Türkiye tarafında teslim alındığını belirtti.

MailOnline, Türk yetkililerin durumdan haberdar edildiğini de ekledi.

Sahte belgeyi düzenleyen kişinin IŞİD savaşçılarının da bu belgeleri kullanıp Avrupa'ya seyahat ettiklerini söyleyerek övündüğü belirtildi.



Aynı zamanda başka ülkelerden gelen ekonomik göçmenlerin de Avrupa'nın Suriyeli sığınmacılara daha iyi davrandıklarını bildikleri için bu belgelerden satın aldıkları kaydedildi.

İngiltere İçişleri Karma Komisyonu Başkanı Keith Vaz, konuyla ilgili MailOnline'a yaptığı açıklamada, bu durumun "çok rahatsız edici" olduğunu ve "derhal üzerine gidilmesi" gerektiğini söyledi.

Boş evrakların gerçek olup Beşar Esad rejimine karşı savaşan milislerce devlet dairelerinden çalınmış olduğu belirtiliyor.

Daha önce de Lübnan, Avrupa'ya giden her 100 Suriyeli sığınmacıdan ikisinin IŞİD eğitim görmüş fanatikler olduğu uyarısında bulunmuş ve bunların çoğunun da karadan Türkiye'ye, oradan da Yunanistan'a geçtikleri ileri sürülmüştü.

Kaynak: Cnntürk

    :

    :

    :

    :

    "Terörizm pasaportu!" hakkında Tweetler

    DİĞER GÜNDEM HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete