Metin Feyzioğlu: Yargı ile bu denli oynanamaz

TBB Başkanı Av. Metin Feyzioğlu, Yargıtay ve Danıştay üyelikleri ile ilgili yapılmak istenilen düzenlemenin, hukuk devletinin özüne aykırı olduğunu belirtti.
Türkiye Barolar Birliği Başkanı Av. Prof. Dr. Metin Feyzioğlu, Adalet Bakanlığı tarafından hazırlanarak Meclis’e sunulan ve Yargıtay ile Danıştay'ın yapısını değiştirerek daire ve üye sayılarını yeniden düzenleyen kanun tasarısı hakkında bir açıklamada bulundu.

"Olağanüstü dönemler olağanüstü çareler gerektirir" denilerek anti demokratik uygulamaların olağanlaştırılamayacağını kaydeden Türkiye Barolar Birliği Başkanı Prof. Dr. Metin Feyzioğlu, “Yargı ile bu denli oynanamaz. Elbette yargı teşkilatı içinde devlet dışı bir hiyerarşi yapılanma kabul edilemez. Ancak bununla mücadele ediyorum diye yüksek mahkemeleri tamamen siyasi iktidarın istediği kişilerle donatmak da aynı derecede sakıncalıdır. Böyle bir durumda, yargı gücü de bir tek kişinin elinde toplanmış olur” değerlendirmesinde bulundu.

ANAYASA VE HUKUK DEVLETİNİN ÖZÜNE AYKIRI

Yasa tasarısının Anayasa’ya uygunluk kaygısı taşınmadan hazırlandığını belirten Barolar Birliği Başkanı, düzenleme ile mevcut üyeliklerin sona erdirilerek Yargıtay ve Danıştay’ın sıfırdan yeniden yapılanmasının istendiğini belirtti. Yargıtay ve Danıştay üyeliklerinin yaş haddi doluncaya kadar devam ettiğini hatırlatan Feyzioğlu, “Şu halde, gündeme alınan kanun tasarısı Anayasa’nın Yargıtay ve Danıştay üyeliklerini düzenleyen maddesine ve hukuk devletinin özüne aykırıdır” şeklinde konuştu.

    :

    :

    :

    :

    "Metin Feyzioğlu: Yargı ile bu denli oynanamaz" hakkında Tweetler

    DİĞER GÜNDEM HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete