close

Meteoroloji'den kötü haber

Yurt çapında yağışlar sürecek.
Meteoroloji, Bursa, Bilecik, Sakarya, Bolu, Düzce, Zonguldak, Kütahya, Afyonkarahisar, Konya, Tunceli, Elazığ, Bingöl, Muş, Bitlis, Şırnak ve Hakkari çevrelerinde yer yer yoğun kar, Güneydoğu Anadolu'nun doğusunda kuvvetli yağmur uyarısında bulundu.

Meteoroloji yaşanabilecek olumsuzluklara karşı ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmalarını istedi.Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nden yapılan son değerlendirmelere göre, ülkenin, büyük bölümünde karla karışık yağmur ve kar şeklinde görülecek olan yağışların, Doğu Akdeniz kıyıları ve Güneydoğu Anadolu'nun güneyinde yağmur ve sağanak şeklinde olacağı tahmin ediliyor.

Yağışların, Bursa, Bilecik, Sakarya, Bolu, Düzce, Zonguldak, Kütahya, Afyonkarahisar, Konya, Tunceli, Elazığ, Bingöl, Muş, Bitlis, Sırnak ve Hakkari çevrelerinde yer yer yoğun kar, Güneydoğu Anadolu'nun doğusunda kuvvetli yağmur şeklinde olması bekleniyor.

Hava sıcaklığında, önemli bir değişiklik olmayacağı, batı bölgelerde mevsim normallerinin altında, diğer bölgelerde mevsim normalleri civarında olacağı tahmin ediliyor.

Rüzgâr, genellikle kuzey ve kuzeydoğu, Orta ve Doğu Karadeniz kıyılarında batı ve kuzeybatı, güneydoğu kesimlerde güney ve güneydoğu yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Marmara, Ege, Batı Akdeniz ve İç Anadolu'nun güney ve batısında kuvvetli olarak esmesi bekleniyor.

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, yağışların; Bursa, Bilecik, Sakarya, Bolu, Düzce, Zonguldak, Kütahya, Afyonkarahisar, Konya, Tunceli, Elazığ, Bingöl, Muş, Bitlis, Sırnak ve Hakkari çevrelerinde yer yer yoğun kar, Güneydoğu Anadolu'nun doğusunda kuvvetli yağmur şeklinde olması beklendiği belirtilirken, yaşanabilecek olumsuzluklara karşı ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları istendi.

KUVVETLİ RÜZGAR VE FIRTINA UYARISI

Açıklamada, rüzgarın, Marmara, Ege, Batı Akdeniz ve İç Anadolu'nun güney ve batısında kuzeyli yönlerden kuvvetli olarak esmesi beklendiği kaydedilirken, ulaşımda aksamalara karşı ilgililer ve vatandaşlar uyarıldı.

BÖLGELERİMİZDE HAVA

MARMARA

Çok bulutlu, Edirne ve Çanakkale dışında bölge genelinin kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Bursa, Bilecik ve Sakarya çevrelerinde yer yer yoğun kar şeklinde olması bekleniyor.

Rüzgarın; kuzey ve kuzeydoğu (poyraz) yönlerden kuvvetli olarak esmesi bekleniyor. Bölge genelinde buzlanma ve don olayının görüleceği tahmin ediliyor.

EGE

Parçalı ve çok bulutlu, bölgenin iç kesimlerinin kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Kütahya ve Afyonkarahisar çevrelerinde yer yer yoğun kar şeklinde olması bekleniyor. Rüzgarın; kuzey yönlerden bölge genelinde kuvvetli iç kesimlerinde 30-50 km/saat, kıyı kesimlerde 40-70 km/saat hızında eseceği tahmin ediliyor. Bölgenin iç kesimlerinde buzlanma ve don olayı bekleniyor.

AKDENİZ

Parçalı ve çok bulutlu, Antalya kıyı kesimi dışında bölge genelinin aralıklı yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; genellikle kıyı kesimlerde yağmur ve sağanak, Isparta ve Burdur çevreleri ile iç kesimlerin yükseklerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor.

Rüzgarın; kuzey yönlerden kuvvetli olarak Batı Akdeniz kıyılarında 40-70 km/saat, bölgenin iç kesimlerinde 30-50 km/saat hızında eseceği tahmin ediliyor. Batı Akdeniz'in iç kesimlerinde buzlanma ve don olayı bekleniyor.

İÇ ANADOLU

Çok bulutlu, bölge genelinin aralıklı kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Konya çevrelerinde yer yer yoğun kar yağışı şeklinde olması bekleniyor.

Rüzgarın; bölgenin güney ve batı kesimlerinde kuzey yönlerden yer yer kuvvetli olarak eseceği tahmin ediliyor. Bölge genelinde buzlanma ve don olayı bekleniyor.

BATI KARADENİZ

Çok bulutlu, bölge genelinin kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Yağışların: Bolu, Düzce ve Zonguldak çevrelerinde yer yer yoğun kar yağışı şeklinde olması bekleniyor.

Bölge genelinde buzlanma ve don olayı bekleniyor.

ORTA ve DOĞU KARADENİZ

Çok bulutlu, aralıklı yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; genellikle kar, Doğu Karadeniz kıyılarında yağmur ve karla karışık yağmur şeklinde olması bekleniyor.

İç kesimlerinde buzlanma ve don olayı görüleceği tahmin ediliyor.

Bölgenin yüksek ve eğimli yerlerinde çığ tehlikesi bulunmaktadır.

DOĞU ANADOLU

Çok bulutlu, bölge genelinin aralıklı karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Elazığ, Tunceli, Bingöl, Bitlis, Şırnak ve Hakkari çevrelerinde yer yer yoğun kar şeklinde olması bekleniyor.

Bölge genelinde yer yer kuvvetli olmak üzere buzlanma ve don olayı bekleniyor. Bölgenin kuzey ve doğusunun yüksek ve eğimli yerlerinde çığ tehlikesi bulunmaktadır.

GÜNEYDOĞU ANADOLU

Çok bulutlu, bölge genelinin yağmurlu, sabah ve gece saatlerinde karla karışık yağmurlu geçeceği tahmin ediliyor. Bölgenin doğusunda yağışların yer yer kuvvetli olacağı tahmin ediliyor.

BAZI İLLERİN HAVA SICAKLIĞI

BURSA

Çok bulutlu, sabah saatlerinde yer yer yoğun olmak üzere aralıklı kar yağışlı.(1)

İSTANBUL

Çok bulutlu, aralıklı kar yağışlı.(3)

İZMİR

Parçalı ve çok bulutlu.(5)

ADANA

Çok bulutlu, yağmur ve sağanak yağışlı, iç ve yüksek kesimleri kar yağışlı.(10)

ANTALYA

Çok bulutlu, iç kesimleri karla karışık yağmur ve kar yağışlı.(9)

HATAY: Çok bulutlu, yağmur ve sağanak yağışlı.(8)

MERSİN: Çok bulutlu, yağmur ve sağanak yağışlı, iç ve yüksek kesimleri kar yağışlı.(10)

ANKARA: Çok bulutlu ve aralıklı kar yağışlı.(1)

KONYA: Çok bulutlu, yer yer yoğun olmak üzere kar yağışlı.(-3)

TRABZON: Çok bulutlu, yağmur ve karla karışık yağmurlu, iç ve yüksek kesimleri kar yağışlı.(6)

KARS: Çok bulutlu, aralıklı kar yağışlı.(0)

MALATYA: Çok bulutlu, aralıklı karla karışık yağmur ve kar yağışlı.(6)

DİYARBAKIR: Çok bulutlu yer yer kuvvetli olmak üzere genellikle yağmurlu, sabah ve gece saatlerinde karla karışık yağmurlu.(8)

GAZİANTEP: Çok bulutlu, genellikle yağmur, sabah ve gece saatlerinde karla karışık yağmurlu.(4)

SANLIURFA: Çok bulutlu, genellikle yağmur, sabah ve gece saatlerinde karla karışık yağmurlu.(7)

    :

    :

    :

    :

    "Meteoroloji'den kötü haber" hakkında Tweetler

    DİĞER GÜNDEM HABERLERİ