Hukuka böyle tecavüz ediliyor!

Tecavüz faillerine “iyi hâl” indiriminde sınır tanınmıyor. 8 yaşındaki A.B.’ye defalarca tecavüz eden iki zanlıya 24 yıl istenirken “iyi hâlden” biri 3 diğeri 5 yıl hapse mahkûm oldu.
Mersin’de Özgecan Aslan’ın hunharca katledilmesinin ardından cinsel saldırı davaları gündeme otururken, tartışılan iyi hal indirimlerine bir yenisi daha eklendi. Taraf’ın edindiği bilgilere göre mahkeme, ikinci sınıf öğrencisi A.B.’ye tecavüz eden F. B.’ye 3, S.B.’ye de 5 yıl hapis cezası verdi.

DÖRT KEZ TECAVÜZ EDİLDİ

Mahkemenin gerekçeli kararına göre olay şöyle gelişti: İstanbul Kartal’da yaşayan ikinci sınıf öğrencisi A.B. amcasının iki oğlu tarafından “top oynayacağız” bahanesiyle eve götürüldü. İki kişi farklı tarihlerde olmak üzere 8 yaşındaki A.B.’ye tecavüz etti. Küçük çocuk, olayı kimseye anlatmaması için tecavüzcüleri tarafından tehdit edildi.

Tecavüz olayı dört kez gerçekleşti. Küçük çocuk yaşadıklarını kimseye anlatamazken, olayı bilen üçüncü kişi dayanamayıp yaşananları çocuğun annesine anlattı. Anne T.B. ise, olayı duymasının ardından akrabalarının kendisine şikâyetçi olmaması için baskı yaptığını ancak dayanamadığını söyledi. Anne daha sonra savcılığa şikâyette bulundu. Bu sırada, ikinci sınıfa giden A.B.’nin psikolojisi bozuldu ve Marmara Üniversitesi Hastanesi’nde tedavi görmeye başladı.

RUH SAĞLIĞI BOZULDU

Üniversite raporunda, A.B.’nin ruh sağlığının bozuk olduğu ve ruh sağlığı bozukluğunun cinsel istismar olayı ile ilişkili olduğu kanaatine varıldığı bildirildi. Adli Tıp da, tecavüz olayını doğrulayan raporu savcılığa gönderdi.

İYİ HALDEN ÜÇ YILA DÜŞTÜ

Üç yıl süren yargılanama geçtiğimiz haftalarda sonuçlandı. İstanbul Anadolu Çocuk Ağır Ceza Mahkemesi suçunu kabul eden iki sanığa önce 24 yıl hapis cezası verdi. Faillerin 18 yaşından küçük olduğunu belirten mahkeme, cezayı yarı yarıya düşürdü. Mahkeme indirimde sınır tanımadı. 12 yıla düşen ceza sanıklara bir de,“duruşmadaki hal ve tavırlarından dolayı” indirim yapıldı. Mahkeme, cinsel istismar ve kişiyi hürriyetinden yoksun bırakma suçlarından F. B.’ye 3, S.B.’ye de 5 yıl hapis cezası verdi.

Kaynak: Aysun Yazıcı | Taraf

    :

    :

    :

    :

    "Hukuka böyle tecavüz ediliyor!" hakkında Tweetler

    DİĞER GÜNDEM HABERLERİ