Eskişehir'de Ensar Vakfı protestosu

Eskişehir'de kadınlar yaptıkları basın açıklamasıyla taciz ve tecavüzü protesto etti, Ensar Vakfı'nın kapatılmasını istedi.
Akşam saatlerinde İsmet İnönü Caddesi Kanatlı Alışveriş Merkezi önünde toplanan Eskişehir Demokratik Kadın Platformu üyesi yaklaşık 50 kadın, '9 Kadın 45 çocuk, kaç kereden bir şey olur? Tecavüzcü Ensar kapatılsın' yazılı pankart açtı.

Çeşitli sloganlar atan kadınlar adına basın açıklamasını Merve Asya okudu. Basın açıklamasında şu ifadelere yer verildi:

"Tacizcilerin, saldırganların, kadın katillerinin elini kolunu sallayarak sokakta dolaştığı, küçücük çocukların malum evlerde hayatlarının karartıldığı bu ülkede Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı 'Bir kereden bir şey olmaz' diyerek Ensar rezaletini aklamaya çalıştı. Biz kadınlar soruyoruz? Yüzünüzün kızarması için, hesap vermeniz için size göre kaç kereden bir şey olur. Kadın dayanışmasıyla her zaman tacizcilerin, tecavüzcülerin ensesindeyiz ve tek bir kadın daha cinsel şiddete, kadın cinayetine maruz kalmayana kadar direnmeye devam edeceğiz."

Yapılan konuşmanın ardından basın açıklamasına katılan kadınlar çeşitli sloganlar attıktan sonra dağıldı.

Kaynak: DHA

    :

    :

    :

    :

    "Eskişehir'de Ensar Vakfı protestosu" hakkında Tweetler

    DİĞER GÜNDEM HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete