Avukatı, Öcalan’ın PKK ve HDP’yi eleştirdiğini yalanlandı: Spekülasyon

Abdullah Öcalan’ın avukatı Cengiz Çiçek, PKK liderinin HDP ve PKK’yı eleştirdiği yönünde beyanat verdiğine dair haberi yalanladı.
HaberTürk’ün Bülent Aydemir imzalı haberine göre Öcalan, HDP’nin oy kaybetmesi ve çözüm sürecinin başarısızlığa uğramasının nedenini, PKK’nın kendisini dinlememesine ve HDP’nin de PKK’yla birlikte yanlış politikalar izlemesine bağlamıştı. Dahası, Öcalan bunları ‘bir devlet heyeti’ne söylemişti.

Herhangi bir kaynak gösterilmeyen haberde, “Alınan bilgilere göre devlet heyetiyle görüşen Öcalan, HDP’nin 7 Haziran’da aldığı ilave oyların, 1 Kasım’da yarı yarıya düşmesinden dolayı hayal kırıklığı yaşadığını belirtirken, ‘Ben, ‘Silahların gölgesinde barış olmaz’ demiştim. Silahlar konuşurken, çözümden, barıştan söz edilemeyeceğini söylemiştim. Dinlemediler, haklı çıktım. PKK ve HDP için özeleştiri yapma vakti‘ dedi” ifadelerine yer verildi.

Hükümete yakın gazetelerin amiyane tabirle üstüne atlayıp ‘köpürterek’ aktardığı haberi Hürriyet gibi ana akım gazeteler ve Radikal, T24, BBC Türkçe, Sputnik gibi haber siteleri de paylaştı.

"BASIN, TECRİTE DE VURGU YAPMAK ZORUNDADIR"

Haberi Diken’e değerlendiren PKK lideri Öcalan’ın avukatı Cengiz Çiçek, “Bu haberi yayanlar basın etiği gereği Sayın Öcalan üzerindeki tecrite de vurgu yapmak zorundadır. Ne biz avukatları, ne ailesi ne de siyasi heyetlerin görüşebildiği ve her türlü iletişim kanalından yoksun Öcalan hakkındaki bu tür haberler spekülasyondan ibarettir” diye konuştu. 

Kaynak: Tunca Öğreten | Diken

    :

    :

    :

    :

    "Avukatı, Öcalan’ın PKK ve HDP’yi eleştirdiğini yalanlandı: Spekülasyon" hakkında Tweetler

    DİĞER GÜNDEM HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete