Atatürk Orman Çiftliği'nin adı değiştirildi Yeni Mahalle Orman Çiftliği oldu

Son zamanların en medyatik Belediye Başkanı Melih Gökçek, Atatürk Orman Çiftliğ'ne Yeni Mahalle Orman Çiftliği dediği ortaya çıktı.
Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi'nin Yenimahalle ilçesinde yapıan LPG istasyonları ile ilgili hazırladığı 12 Eylül tarihli resmi belgede, "Atatürk Orman Çiftliği" yerine "Yenimahalle Orman Çiftliği” ismi kullanıldı.
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Atatürk Orman Çiftliği'nde yaptırdığı ‘Ak Saray' nedeniyle isim değişikliği yapıldığı ileri sürülürken, bu durum "Atatürk Orman Çiftliği'nin ismi mi değişiyor" sorusuna neden oldu.

Konu ile ilgili olarak bir basın açıklaması yapan Mimarlar Odası Ankara Şube Başkanı Tezcan Karakuş Candan "Yenimahalle Orman çiftliği" yazan kararı çıkararak "literatürden Atatürk Orman Çiftliği ismini çıkarmak istediklerinin belgesidir" dedi. Candan, "Bir LPG ile ilgili yapılan plan değişikliğinde Ankara Büyükşehir Belediyesi Atatürk Orman Çiftliği'nin ismini yazmamış. 12 Eylül tarihli Ankara Büyükşehir Belediyesi plan değişikliğinde; 'Yenimahalle Orman Çiftliği Başbakanlık Yerleşkesi ‘şeklinde yazıyor. Büyükşehir Belediyesi plan değişikliği kararıyla darbe yapmış görünüyor. Yenimahalle Orman Çiftliği diye bir şey yok." diye tepki gösterdi.




AOÇ mektuplarını cumhurbaşkanlığı listesinde olan herkese, devlet başkanları dahil göndereceklerini ifade eden Candan, "AOÇ artık uluslararası bir mücadeledir bizler için. Beş farklı dilde göndereceğimiz mektupta AOÇ görselleri, orada kesilen ağaçların fotoğrafları, AOÇ'ye ilişkin dava süreci ve kronolojisini de ek olarak göndereceğiz. AOÇ süreci için bir web sitesi hazırlıyoruz. Katılan herkesin yoklamasını alacağız ve ismini yayınlayacağız, tarihe not düşeceğiz. Hukuka uymayan bir hükümet var ortada, kendi idealleri doğrultusunda gerçekleşen bir süreçle Türkiye karşı kaşıya artık sadece sorun bina sorunu değil. 29 Ekim Cumhuriyet bayramında resepsiyonla açacaklarmış, Türkiye'nin damarına basıyorlar" diye konuştu.


    :

    :

    :

    :

    "Atatürk Orman Çiftliği'nin adı değiştirildi Yeni Mahalle Orman Çiftliği oldu" hakkında Tweetler

    DİĞER GÜNDEM HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete