Günün Videosu

Askeri araziyi gö'TÜRGEV'e peşkeş planı!

İstanbul’daki 66. Mekanize Piyade Tugayı arazisinin bir kısmının TÜRGEV’e tahsisiyle ilgili plan değişikliğini bakanlık onayladı.
TÜRGEV’e tahsis edildiği iddia edilen, Başakşehir 66. Mekanize Piyade Tugayı arazisinin bir kısmıyla ilgili plan değişikliği Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından onaylandı. Söz konusu arazi için Çevre Düzeni Planı, Nazım İmar Planı ve Uygulama İmar Planı’nda yapılan değişiklikler askıya çıktı. Arazinin TÜRGEV’e tahsis edileceği CHP’li eski milletvekili Atilla Kart tarafından 30 Nisan 2014 tarihinde Cumhurbaşkanlığı’na yapılan denetim talebiyle ortaya çıkmıştı.

BAKANLIK 2 ŞUBAT'TA ONAYLAMIŞ

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın onayladığı, Başakşehir Başak Mahallesi 3637 ve 2125 numaralı parseller, söz konusu askeri alanın bir kısmını oluşturuyor. Bakanlık makamının 2 Şubat 2016 tarihinde ‘olur’ verdiği plan değişiklikleri, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Mekânsal Planlama Genel Müdürlüğü tarafından 3 Şubat 2016 tarihinde onaylandı. İstanbul Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü’nde askıya çıkan yeni planlar, 22 Mart 2016 tarihine kadar askıda kalacak.

ÖZEL EĞİTİME ÖZEL KAVŞAK

TÜRGEV’e tahsis edildiği öne sürülen 130 bin metrekarelik alana ilişkin yapılan plan değişiklikleri incelendiğinde ‘Özel Eğitim Alanı’ için 149 bin metrekare, ‘Yüksek Öğretim Alanı’ için ise 477 bin metrekarelik bir arazinin ayrıldığı görülüyor. Bu arazilerin tamamının mı yoksa bir kısmının mı TÜRGEV’e tahsis edildiği henüz bilinmiyor. Söz konusu araziler, Kuzey Marmara Otoyolu’nun böldüğü 66. Mekanize Piyade Tugayı’na ait askeri arazinin batısında kalıyor.

17 ARALIK OPERASYONUNA TAKILMIŞTI

Abdullah Gül’ün cumhurbaşkanlığı döneminde yaptığı başvuruda Atilla Kart, ‘TÜRGEV adıyla faaliyet gösteren vakıf ve benzeri yapılanmaların; nüfuz suiistimali yoluyla haksız çıkar sağladıkları yönünde ortaya çıkan bulguların; Anayasa’nın 108. maddesi uyarınca, Devlet Denetleme Kurulu aracılığıyla incelenmesi, araştırılması ve denetim yaptırılması’nı istemişti. Atilla Kart’ın başvurusunda şöyle deniyordu:

“İstanbul 66. Mekanize Piyade Tugay Komutanlığı’nın bulunduğu askeri arazinin 130 hektarlık bölümünün, Milli Savunma Bakanlığı’na olan tahsisinin, TÜRGEV’in üniversite yapması için kaldırıldığı iddiası mevcuttur. Arazinin özel konumu sebebiyle olağanüstü boyutlarda rant değeri olan bu olayla ilgili yazışmalar önemli bir aşamaya gelmiş iken, 17 Aralık Operasyonu sebebiyle bu çalışmaların durdurulduğu bilinmektedir.

Kaynak: Mehmet Demirkaya - Yurt Gazetesi


  • Şükrü Timur
    Haşırt.. Şükrü Timur - 26 Şubat 2016 Sevsinler senin babanı da, ananı da, bıngıldağını da!! Ha ha ha..

:

:

:

:

"Askeri araziyi gö'TÜRGEV'e peşkeş planı!" hakkında Tweetler

DİĞER GÜNDEM HABERLERİ

KARŞI VİDEO
https://twitter.com/KarsiGazete