AKP'li komisyon üyeleri yolsuzluk dosyasının kapağını bile açmamışlar!

Dört eski bakan hakkındaki yolsuzluk iddialarını inceleyen TBMM Soruşturma Komisyonu üyesi CHP’li Erdal Aksünger, AKP’li üyelerin parti talimatları doğrultusunda hareket ettiklerini ve bazı dosyaların daha kapaklarını bile açmadıklarını söyledi.
Dört eski bakan hakkındaki yolsuzluk iddialarını inceleyen TBMM Soruşturma Komisyonu üyesi CHP’li Erdal Aksünger, “Bu yolsuzluk olayı ülke tarihinin en karanlık olaylarından biri. Biz bu işin peşini bırakmayacağız. Ucu nereye kadar gidiyorsa takip edeceğiz” dedi.

Komisyondaki dosyaların bile açılmadığını söyleyen Aksünger, TBMM’deki soruşturma süreciyle ilgili şu değerlendirmeleri yaptı:

"ERDOĞAN'DAN KORKUYORLAR"

Soruşturma aşamasından başlayarak hukuki olarak yapılması gerekenler yapılmadı. Siyasi müdahalelerle hem yargıda hem de Meclis’te gerçeklerin ortaya çıkmasının engellediler. Bu komisyon dört aylık çalışma süresinde altı-yedi kez toplanabildi ancak. Deliller toplanamadı, tanık olması gerekenler çağrılmadı. Komisyon, Soruşturma Komisyonu değil adeta Soruşturmama Komisyonu’na dönüştürüldü.

Yayın yasağı kararıyla halkın haber alma hakkına darbe yaptılar.

"KÖYLÜ MANİPÜLE ETTİ"

Soruşturma Komisyonu Başkanı Hakkı Köylü, bütün toplantıları sorularıyla “manipüle” etti. Bütün ısrarlarımıza rağmen operasyonu yürüten emniyetçilerin, soruşturmayı yürüten savcıların tanık olarak komisyona çağrılmasına yanaşmadılar. Bizim önerdiğimiz listeden yalnızca iki kişi dinlendi. Suçlanan Bakanların birinci derecede yakınlarının mal varlığıyla ilgili bir irdeleme yapılmadı, deliller doğru dürüst toplanmadı.

"TEK DERTLERİ İŞİN ERDOĞAN VE AİLESİNE DOKUNMASI"

Tek kaygıları işin dönüp dolaşıp Erdoğan ve ailesine dokunması. Daha savcılık soruşturması yürütülürken, dönemin başbakanı Recep Tayyip Erdoğan ve avanesi yolsuzlukları kamufle etmek için “darbe, montaj, paralel yapı” diye gerçekleri gizlemeye çalıştılar.

"EĞER AKLARSA, NEDEN MAHKEMEYE ÇIKMAYA KORKUYORLAR"

AKP’li üyelerden birkaçı konuyla ilgili, eski Bakanların anlattıklarına şüpheyle yaklaşıyorlar. Ancak geri kalanının hiç alakası yok bu dosyayla. Komisyondaki dosyaların kapağını bile açmadıkları anlaşılıyor. Parti ne talimat verirse ona göre hareket edecekler. Vicdanlarının seslerini dinleyerek Yüce Divan kararı vereceklerine ihtimal vermiyorum. Eğer iddia ettikleri gibi ak pak olduklarına inanıyorlarsa, mahkemeye gitmekten neden korkuyorlar. Kendilerinden eminlerse gitsinler Yüce Divan’a.



    :

    :

    :

    :

    "AKP'li komisyon üyeleri yolsuzluk dosyasının kapağını bile açmamışlar!" hakkında Tweetler

    DİĞER GÜNDEM HABERLERİ