Günün Videosu

"AB'nin otoriter Türk hükümetini ödüllendirmesi kabul edilemez"

Yunanistan Komünist Partisi'nin Avrupa Parlamentosu grubu parlamentoya Türkiye'de AKP'nin yürüttüğü halk düşmanı politikalar ve bu politikalara Avrupa Birliği'nin verdiği destek aleyhinde bir soru önergesi verdi.
Yunanistan Komünist Partisi (KKE) Avrupa Parlamentosu (AP) milletvekili Kostas Papadakis parlamentoda Türk hükümetinin halk düşmanı politikalarını eleştirenlerin siyasi aktivitelerini baskılarla ve yargıyı kullanarak sınırlamaya dönük adımlar attığını ve AB'nin bu yaklaşımı ödüllendirdiğini belirterek Avrupa Birliği Dışişleri ve Güvenlik Politikaları Yüksek Temsilcisi Federica Mogherini'nin yanıtlaması için bir soru önergesi verdi. 

KKE'nin soru önergesi şu şekilde: 

"Türk Hükümeti ve Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, yakın zamanda hükümetin, AKP'nin ve Erdoğan'ın halk düşmanı politikalarını, hükümetin Suriye'ye dönük müdahalelerini eleştirenlere, toplumsal ve demokratik haklar için mücadele edenlere karşı davalar yoluyla otoriter politikalarını tırmandırdı.

Bu kabul edilemez hareketler, Avrupa Birliği'nin Türkiye burjuvazisinin hükümet politikasını doğrudan yönlendirdiği ve her fırsatta sırtını sıvazlayarak ödüllendirdiği bir dönemde gerçekleşmektedir.

Komisyon, Türkiye'de demokratik hak ve özgürlüklere dönük saldırıların durdurulması ve bu hakları savunanlara dönük baskılara son verilmesi konusunda bir talepte bulunmaya nasıl yaklaşmaktadır?"

Kaynak: haber.sol.org

    :

    :

    :

    :

    ""AB'nin otoriter Türk hükümetini ödüllendirmesi kabul edilemez"" hakkında Tweetler

    DİĞER GÜNDEM HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete