Gülen'e Erdoğan'a hakaret davası!

Fethullah Gülen hakkında bir televizyon programındaki konuşmasında Cumhurbaşkanı Erdoğan'a hakaret gerekçesiyle dava açıldı.
Fethullah Gülen hakkında bir televizyon programındaki konuşmasında Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’a yönelik ‘hakaret’ ve tehditte bulunduğu gerekçesiyle altı yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı.

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı Basın Suçları Soruşturma Bürosu tarafından hazırlanan iddianamede, Başbakanlık İletişim Merkezi’ne (BİMER) 8 Haziran 2015 tarihinde bir yurttaş tarafından ihbar yapıldığı belirtildi. İhbarda, M.G. adlı vatandaşın Cemaat’e yakınlığıyla bilinen Samanyolu TV’de yayınlanan Fethullah Gülen’in ‘Tarih şuuru ve sulh ruhu’ adlı sohbet programındaki söylemlerinden ‘endişe duyması’nedeniyle şikayette bulunduğu ifade edildi.

Gülen’in konuşmasının emniyet mensuplarınca tutanak altına alındığı belirtilen iddianamede, şikayete konu programa ait görüntü CD’sinin bilirkişi tarafından çözümlemesinin yapılarak savcılığa rapor sunulduğu ifade edildi.

Erdoğan’ın ‘mağdur’ sıfatıyla yer aldığı iddianamede, “Soruşturma dosyasına yansıyan bilgi ve belgelerle şüpheli Fethullah Gülen’in Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanına yönelik sarf etmiş olduğu sözlerle ‘cumhurbaşkanına hakaret’ ve ‘tehdit’ suçunu işlediği anlaşılmaktadır” dendi.

Gülen hakkında söz konusu suçlar nedeniyle bir yıl altı aydan altı yıla kadar hapis cezası istemiyle Anadolu Asliye Ceza Mahkemesi’ne dava açıldı.

    :

    :

    :

    :

    "Gülen'e Erdoğan'a hakaret davası!" hakkında Tweetler

    DİĞER GÜNDEM HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete