Ünlü kalp cerrahına ‘bıçak parası’ tutuklaması

Ünlü kalp cerrahı hastasının 'bıçak parası aldı' şikayeti üzerine tutuklanarak cezaevine gönderildi.
İstanbul’da ünlü kalp cerrahi Prof. Dr. Mete Alp, bir hasta yakının, “Bizden ‘Bıçak parası’ istiyor” şikayeti üzerine, gözaltına alındı. Adliyeye sevk edilen Alp, tutuklandı.

Olay Koşuyolu Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde yaşandı. İddiaya göre, 47 yaşındaki H.A., kalp krizi geçirince, ailesi hastaneye kaldırdı. Kalp damarlarında tıkanıklık olan kadının ameliyat olması gerektiği belirlendi. Bunun üzerine H.A.’nın  oğlu, uzman bir cerrah aramaya başladı. Daha önce benzer bir amaliyat geçiren bir kişi H.A.’nın oğluna,  Profösör Mete Alp’in ismini verdi.  İddiaya göre, aracı olan kişi, söz konusu cerrahın ameliyatın başarılı geçmesi durumunda kendilerinden ‘Bıçak Parası’ isteyebileceğini söyledi. Aile,  Kalp ve Damar Cerrahisi Kliniği Öğretim Görevlisi de olan Prof.Dr. Mete Alp’in yanına gitti. İddiaya göre, ünlü cerrah, paranın getirilmesi halinde ameliyata gireceğini söyledi.

ŞİKAYET ETTİ

H.A.’nın bir çok suçtan kaydı olan oğlu, ameliyattan bir süre sonra, savcılığa giderek şikayetçi oldu. “Prof. Mete Alp, ameliyat için bizden 3 bin lira ‘Bıçak Parası’ istiyor” dedi. Bunun üzerine, savcılık talimatıyla İstanbul Emniyeti’ne bağlı Asayiş Şube Müdürlüğü soruşturma başlattı.  Seri numarası alınan paralar, H.A.’nın oğlu vasıtasıyla ünlü cerraha gönderildi. Bu sırada düzenlenen baskınla Mete Alp gözaltına alındı.

ADLİYEYE GİTTİ

Gayrettepe’deki Asayiş Şube Müdürlüğü’ne götürülen Prof.Dr.Mete Alp,  işlemlerin ardından adliyeye sevk edildi. Savcılık sorgusunun ardından hakim karşısına çıkan ünlü cerrah tutuklandı.

Kaynak: sozcu.com.tr / Habip ATAM

    :

    :

    :

    :

    "Ünlü kalp cerrahına ‘bıçak parası’ tutuklaması" hakkında Tweetler

    DİĞER GÜNDEM HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete