Günün Videosu

17/25’i aklama yasası bugün Meclis'te görüşülecek

"17/25 Aralık Yolsuzluk tapelerinde sözü edilen banknotlar, bu yasa tasarısı sayesinde Türkiye'ye girecek."
KARŞI GAZETE | ANKARA

CHP Denizli Milletvekili Kazım Arslan, bugün görüşülmeye başlanacak olan, "Yatırım Ortamının İyileştirilmesi"  yasa  tasarısın  Türkiye tarihindeki en büyük yolsuzluk, rüşvet ve kara para aklama trafiğini başlatacağını öne sürdü.

Düzenlemenin rüşveti, kara parayı, ihale vurgunlarını AK’lama yasası olarak tarihe geçeceğini söyleyen Arslan  "Hukuk dışı yollardan yurtdışında para depolayanlar, parasını dışarıya kaçıranlar bu yasayla daha fazla zenginliğe kavuşacak, devletin varlıklıya bağışı gerçekleşecek. Bu tasarı ‘Varlık Barışı’ olarak değil, Varlık Bağışı olarak tarihe geçecek." ifadesini kullandı.

ÜRETİMDEN VAZGEÇİLDİ, KARA PARAYA BEL BAĞLANDI

17/25 Aralık Yolsuzluk tapelerinde sözü geçen banknotların yasa tasarısı sayesinde  ülkeye gireceğini söyleyen CHP Denizli Milletvekili, hem Türk vatandaşı olanların hem de yabancı kişilerin bankacılık sistemine sokacağı paraların artık   nereden ve kimden geldiğinin soruşturulmayacağına dikkat çekti.

PANAMA SKANDALI YASAYA DÖNÜŞECEK

Panama Belgeleri ile açığa çıkan isimlerin bu tasarı sayesinde kendilerini  temizleneceğini belirten Arslan, şöyle konuştu:

"Bu yasa tasarısı Panama Skandalıyla birlikte ortaya atılan isimleri temize çıkaracak, rüşvet verenin, ihaleyle zengin olanın, iş takibine koşanın, terörü parayla besleyenin, milletin anasına küfredenin Panama belgelerinde, 17/25 Aralık iddianamesiyle meşhur olanların derdine çare olacaktır.

VARLIK BARIŞI DEĞİL, VARLIĞA VARLIK KATAN DEVLETİN BAĞIŞI OLACAKTIR

Daha önceleri 2008, 2011 ve 2013’te denenen Varlık Barışı'nın ekonomide üretime katkısı hiç olmamıştır. Daha önceki varlık barışı uygulamalarında, parasını ya da değerli varlıklarını yurda getireceklerden bu para ya da varlıkların kendilerine ait olduğunu gösteren “kanaat verici belge” isteniyordu. Bu tasarıda böyle bir belge istenmiyor.

SUÇ ÖRGÜTÜ LİDERLERİ PARALARINI TÜRKİYE'DE KORUMAYA ALACAK

Özetle, bu tasarı, bir suç örgütü liderinin yurtdışındaki varlıklarını başkasının adıyla Türkiye’ye getirebilecek boyutta bir düzenlemedir. Bir de bir türlü eritilemeyen 17/25 Aralık paraları yasayla rahatlıkla sıfırlanabilecek, varlığa katılabilecek. Gelen paranın yatırıma dönüşme zorunluluğu olmayacak, parayı getiren istediği zaman geri çekebilecek.

TÜRKİYE KARA PARA CENNETİNE DÖNÜŞECEK

Hukuk devletinin bizzat yasayla çökertildiği ortamda, artık yolsuzluk yapan ve rüşvet veren de, terörü finanse eden de parasını bir yasa maddesiyle AK’layacak, ekonomide kontrolsüzlük zirve yapacaktır. Türkiye kara para cennetine dönüşecek, bankalar denetimi terk edecek.

VERGİSİNİ ÖDEMEYENLER YASAYLA "NAMUSLU" SAYILACAK

“Yurtdışında malım var ama ne vergi ödedim ne de yasalara uydum” diyene “Hemen getir malını, yakandan düşüreyim Maliye’yi ve yargıyı” diyen bu tasarı, AKP usulü iş çevirmenin belgesidir. Bu tasarı, zaman ve mekan ayırt etmeden, hangi tarihte yolsuzluk yaptıysanız, nasıl vergi kaçırdıysanız hiç sorgulamıyor, 'ne olursan ol getir' diyor.

Rüşvet ya da komisyon alıp yurtdışında bankaya mı yatırdınız, bu yasayla getirin Türkiye’ye; ne gümrük sorsun, ne bankalar, ne de savcılar! Siyasetçilerin çocukları adına açılmış yolsuzluk paraları dışarıda mı bekletiliyor, derhal getirin Maliye kapıda karşılayıp hesaplarınıza aktarsın, hiçbir engel çıkarmasın diyorlar.

BAŞKANLIK PROPAGANDASI İÇİN YENİ HAVUZ KURULUYOR

Zamanında yasalara uyup kazancınızın vergisini mi ödediniz, kusura bakmayın, bu yasayla zarardasınız. Kusura bakmayın ama, vergisini ödeyenin enayi, ödemeyenin zeki sayıldığı bu torba yasasında ‘namussuz namuslu’ sizsiniz… "

Burcu Oral Evren | karsigazete.com.tr

    :

    :

    :

    :

    "17/25’i aklama yasası bugün Meclis'te görüşülecek" hakkında Tweetler

    DİĞER GÜNDEM HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete