1 Mayıs’ta gözler Taksim’de

1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü nedeniyle Taksim Meydanı kapatılırken, Taksim’e çıkan bütün yollar kapatıldı ve çevik kuvvet ekipleri seferber edildi.
İstanbul Valiliği tarafından 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü kutlamaları için izin verilmeyeceği açıklanan Taksim’de Cumhuriyet Anıtı çevresi ve meydana çıkan ara sokaklar bariyerlerle kapatıldı.

İşçi ve emekçiler tarafından dünya çapında kutlanan 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü kutlamalarına saatler kala, İstanbul Valiliği tarafından kutlamalara izin verilmeyeceği açıklanan Taksim Meydanı’nda yoğun güvenlik önlemleri alınmaya devam ediliyor.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi ekipleri tarafından Taksim Cumhuriyet Anıtı’nın çevresi ve meydana çıkan sokak ve cadde başları, kamyonlarla meydana getirilen demir bariyerler ile kapatıldı. Taksim Meydanı sabah saatlerinden itibaren tamamen araç ve yaya trafiğine kapatıldı. Binlerce polis Taksim ve Beşiktaş’ta yerlerini aldı.

Taksim Meydanı ve çevresi ile Beşiktaş’ta çok sayıda çevik kuvvet polisi görev yerlerini aldı.

1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü dolayısıyla şehir dışından takviye olarak İstanbul’a getirilen polislerle birlikte görev alacak çevik kuvvet polisleri, İstanbul’da önceden belirlenen yerlerinde konuşlandı.

Sabah saat 05.30 itibariyle Taksim Meydanı ve çevresine İETT otobüsleriyle çok sayıda çevik kuvvet polisi getirildi. Ayrıca Beşiktaş Barbaros Bulvarı ve Dolmabahçe Başbakanlık Ofisi önünde de çevik kuvvet polisleri ve TOMA’lar tedbir aldı.

Başbakanlık Ofisi’nin önü demir bariyerler ile kapatıldı. Polislerin aldığı güvenlik tedbirleri artarak devam ediyor.

1 Mayıs kutlamaları öncesi her yıl tartışma konusu haline gelen Taksim Meydanı ve çevresindeki güvenlik önlemleri, yine üst seviyeye çıkarıldı. Hazırlıklar geçen hafta başladı.

TAKSİM POLİS BARİYERLERİYLE ÇEVRİLDİ

Taksim ve çevresine yerleştirilen polis bariyerleri, dün sabahtan itibaren dizildi. Taksim Meydanı ve çevredeki yollar, dün yaya geçişlerine kısmen kapatıldı. Meydan bugün ise tamamen kapatılacak.

İstanbul Valisi Vasip Şahin, Taksim Meydanı’nda etkinlikler kapsamında sadece çelenk konulmasına izin vereceklerini belirterek, “Yalnız o gün sembolik olarak işçi temsilcilerimizin veya siyasi parti temsilcilerimizin çelenk ve çiçek koyarak Kazancı Yokuşu’nda anma imkânı tanınacak. Onun ötesinde herhangi bir faaliyet olmayacak” dedi.

İstanbul genelinde 62 TOMA görev yapacak. TOMA’ların 3’ü ‘Ejder’ olarak adlandırılıyor. Bunlar su topu atabilen son model TOMA’lar.

    :

    :

    :

    :

    "1 Mayıs’ta gözler Taksim’de" hakkında Tweetler

    DİĞER GÜNDEM HABERLERİ