Yiğit Bulut'tan şok dolar yorumu

Gezi Direnişleri sırasında "Dolar 1 Kurus bile artsa çok büyük zarar ederiz" diyen Yiğit Bulut şimdi de "2,30-2,50 arasında bir dolar kuru piyasa için normal sınırlar içinde kabul edilebilir" dedi.
Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın Ekonomi Başdanışmanı Yiğit Bulut, Twitter'da rekor kıran kur ve faiz indirim tartışmalarıyla ilgili değerlendirmeler yaptı.

2.50 DOLAR KURUNU NORMAL KABUL ETTİ

Bulut yaptıpı açıklamada, "Enflasyonda 0.07'lik eksik düşüş oldu tam 1 puan olmadı mantığıyla (PPK) toplantının iptal edilmesi kabul edilemez. 2,30-2,50 arasında bir dolar kuru piyasa için normal sınırlar içinde kabul edilebilir.

Kur oynamasın diye faize taviz verilemez. Piyasa faizini politika faizi üstüne çekme çabaları ve kurda dalga çıkarma çabalarına rağmen TCMB'nin önünde hala 0.50-0.75 puan marjında bir indirim imkanı vardır." dedi..

Ancak...

"DOLARDAKİ 1 KURUŞ ARTIŞ BİLE BÜYÜK ZARAR VERİR"

Yukarıdaki bu açıklamaları yapan aynı Yiğit Bulut Gezi Direnişleri sırasında Erdoğan'ın "Bunlar faiz lobisinin işi" sözlerinin ardından "Dolardaki 1 kuruş artış bile ekonomiye büyük zarar verir" diyordu. Hatta gezi parkının Türkiye'ye "156 küsür milyar dolar"a mal olduğunu savunuyordu.

Bulut yine o dönemde yaptığı açıklamada "Dolar 1.90 sınırına dayandı, bu Türkiye ekonomisi için facia. Bunların amacı Türkiye'nin ekonomisi bitirmek" demişti.

E şimdi merak ediyoruz dolar 1.90 sınırına dayanınca "Türkiye ekonomisi için facia olan" durum, dolar 2.50 seviyesine gelince nasıl "normal" bir hal aldı?

Doların 1 kuruş artışını milyarlarca dolar zarar olarak nitelerken, aynı doların 50 kuruş artışını aynı şahış nasıl "olabilir sıkıntı yok" durumunda yorumluyor?

WWW.KARSİGAZETE.COM.TR

    :

    :

    :

    :

    "Yiğit Bulut'tan şok dolar yorumu" hakkında Tweetler

    DİĞER EKONOMİ HABERLERİ