​Terör saldırıları Cityscape Turkey'i etkileyecek mi?

24-26 Mart tarihleri arasında İstanbul Kongre Merkezinde gerçekleşecek olan uluslararası gayrimenkul fuarı Cityscape Turkey tanıtım toplantısına İstanbul Expo Genel Müdürü İsmail Sezen, Cityscape grup direktörü Wouter Molman katıldı.
Son günlerde yaşanan terör olaylarından dolayı üzüntüsünü belirterek söze başlayan İsmail Sezen tüm planları güvenlik temelinde yaptıklarını belirtti. "Yaşanan terör olaylarından dolayı kayıtlarını iptal eden olmadı. Fuar ve katılımcılar açısından herhangi bir değişiklik yok dedi.”

Konuyla ilgili soruları yanıtlayan Cityscape Grup Direktörü Wouter Molman, ülkenin son yıllarda yaşadığı ortam ve terörizm göz önünde bulundurulduğunda yabancı yatırımcının Türkiye'ye karşı tutumunun olumsuz olmadığını belirtti. Molman, "Ortadoğu'da yıllardır terör ve benzeri olaylar yaşanıyor. Son dönemde Türkiye'yle birlikte birçok Avrupa ülkesinde de yaşanıyor. Ancak körfez yatırımcısın gözünde Türkiye hala önemli bir yerde. Türkiye ile ortak değerlerin, kültürel benzerliklerin olması Ortadoğu yatırımcısı açısından önemli unsurlar" dedi.

İlk kez 2002 de kurulan cityscape şimdiye kadar Dubai, Abu Dabi, Doha, Cidde, Kahire, Kuveyt, Seul gibi birçok şehirde bulunan şirket Türkiye'de ilk kez fuar organizasyonu gerçekleştiriyor.

Türkiye'de organizasyon yapmaktan heyacan duyduğunu vurgulayan Molman "Cityscape Turkey çok cazip özel fırsatlar sunacak. Konut alacaklar fuara özel koşullarda gayrimenkullerini alabilecekler" dedi.

Cityscape, Türkiye gayrimenkul sektörünün son yıllarda odaklandığı yabancı yatırımcı konusunda da çok etkin bir çalışma yürüttü.  Kapsamlı ziyaretçi veri tabanını mobilize eden bir pazarlama kampanyası olan Cityscape Yatırımcı Programı (IHP-Investor Hosting Programme)  ile İstanbul'daki fuarda yatırımcılar ve katılımcılar için en etkin ortamı oluşturdu. 

IHP kapsamında 4 farklı Körfez ülkesinden ziyaretçiler ve 20'den fazla katılımcı firma arasında 520’den fazla yatırımcı ve katılımcı buluşması organize edildi. Bu yatırımcıların tüm konaklama, transfer ve toplantı masrafları sübvanse ediliyor.

Rakamlarla Cityscape ve Cityscape Turkey 

15 yıl

İlk Cityscape organizasyonu 2001 yılında yapıldı. 

Informa tarafından her yıl düzenlenen fuar sayısı 150

2016 

Cityscape ilk kez Türkiye’de

7 ülke 8 fuar

Cityscape 7 ülke ve şehirde 8 organizasyon düzenliyor: Birleşik Arap Emirlikleri (Dubai, Abu Dabi), Mısır, Katar, Güney Kore, Kuveyt, Suudi Arabistan ve Türkiye

Cityscape Turkey'de 7 ülkeden 67 katılımcı yer alacak

59 ülkeden ziyaretçi

Cityscape Turkey'e 50’yi aşkın ülkeden 1000 yabancı ziyaretçi ön kayıt yaptırdı. 

527 buluşma

4 Körfez ülkesinden yatırımcılarla 527’den fazla Yatırımcı & Katılımcı buluşması organize edildi. 

7.000 metrekare

Cityscape Turkey organizasyon alanı 

103 Körfez yatırımcısı

IHP ‘ye kaydolan körfez yatırımcısı sayısı

Korfez IHP katılımcılarının %47’si 1 milyon dolar ve üzeri yatırım yapmak istediğini belirtti

Körfez yatırımcılarının %75’i İstanbul’a yatırım yapmak istiyor

    :

    :

    :

    :

    "​Terör saldırıları Cityscape Turkey'i etkileyecek mi?" hakkında Tweetler

    DİĞER EKONOMİ HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete