EPDK, Kayıp-kaçak hedefiyle şirketleri zarar etmekten kurtarıyor

nerji Piyasası Düzenleme Kurulu’nun (EPDK), elektrik dağıtım şirketlerine kayıp kaçak için düşük iyileşme hedefleri vererek şirketlerin zarar etmesini engellediği iddia ediliyor.
Dicle EDAŞ’ın 2014 faaliyet raporu verileri incelendiğinde 2014 yılında gerçekleşen kayıp kaçak oranının % 73,69 olduğu görülüyor. Dağıttığı enerji toplamın ise 20.051.437.055 kWh. Dicle bölgesindeki 2014 yılı için toplam kayıp kaçağın maliyeti hesapladığında ise 4,9 milyar TL tutmakta bu tutara fonlar ve vergiler dâhil değil.

PARA ŞİRKETİN CEBİNDE...

2014 yılında KKO % 73,69 gerçekleşmesine rağmen 2016 yılı için EPDK kaçak hedefini % 71,62 olarak açıkladı. EPDK “başarılı düzenlemeler yaparak”  yaklaşık % 2 civarı bir iyileşme öngörüyor. Peki, EPDK niye böyle komik iyileşme hedefi veriyor? Çünkü şirket hedefi tutturamadığında hedefin üzerindeki kısmı kadar tutarda zarar etmeleri öngörülüyor.

EPDK şirkete düşük iyileşme hedefleri vererek zarar etmesini önlemeye çalışıyor ama sadece bu kadarla kalmıyor. Şirket 2016 yılında % 71,62 KKO oranından daha düşük bir oranı yakalar ise ekstra iyileşme neticesinde toplanacak para şirketinin cebinde kalacak. Ekstra % 1’lik bir iyileşme şirketin cebine 200,5 milyon TL tutarında ekstra para bırakacak.

Kaynak: DHA

    :

    :

    :

    :

    "EPDK, Kayıp-kaçak hedefiyle şirketleri zarar etmekten kurtarıyor" hakkında Tweetler

    DİĞER EKONOMİ HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete