31 dakika içinde 8 ayrı radar cezası

Samsun'da yaşayan Alican Alper Çebi, Trafik Elektronik Denetleme Sistemi (TEDES) Projesi'nin devreye girmesi nedeniyle Ordu kent merkezinden aracıyla geçişi sırasında 31 dakika içinde 8 farklı noktada hız limitini aştığı için 8 ayrı trafik cezası yed
Samsun'da yaşayan Alican Alper Çebi, Trafik Elektronik Denetleme Sistemi (TEDES) Projesi'nin devreye girmesi nedeniyle Ordu kent merkezinden aracıyla geçişi sırasında 31 dakika içinde 8 farklı noktada hız limitini aştığı için 8 ayrı trafik cezası yedi. Benzer bir olayda geçmişte Eskişehir mahkemesi, "devlet tuzak kurmaz" gerekçesiyle kesilen bir trafik cezasını iptal etmişti.

Samsun’da yaşayan Alican Alper Çebi, 55 VD 900 plakalı otomobiliyle bir yakının düğün merasimine katılmak üzere Trabzon’a gitti. Düğün sonrasında Samsun’a dönen Çebi, 1 hafta önce PTT görevlileri tarafından kendisine getirilen 9 ayrı trafik radar cezasını görünce çok şaşırdı.

2711 TL'LİK CEZA

Çebi’ye 22 Kasım’da saat 13.45’de 1 tane ve 23 Kasım’da 00.05, 00.36 saatleri arasında da 8 tane hız limitini açtığı için trafik cezası uygulandığı ortaya çıktı. Ordu Büyükşehir Belediyesi, Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından hazırlanan Trafik Elektronik Denetleme Sistemi (TEDES) Projesi’nin devreye girmesi nedeniyle Ordu kent merkezinden aracıyla geçişi sırasında hız limitini aştığı için 9 ayrı trafik cezası verilen Çebi, duruma tepki gösterdi. Toplamda 2711 TL’lik ceza verildiğini belirten Çebi, cezaların ithali için yargıya gideceğini söyledi.

Memleketi Trabzon olduğu için birçok defa Samsun’dan gittiği ancak bu zamana kadar trafikte böyle bir radar uygulamasıyla karşılaşmadığını belirten Çebi “En son Trabzon’dan evime dönerken Ordu’dan geçişimde böyle bir uygulama nedeniyle radar cezaları aldım. Ben Ordu’da böyle bir radar uygulamasının başlatıldığını bilmiyordum. Hiç duymadım.

6 DAKİKADA 6 KEZ

Bir hafta önce PTT görevlileri tarafından 9 tane radar cezası kağıdı bana getirildiğinde şok yaşadım. Sonradan öğrendim ki benim gibi birçok kişi bu uygulama nedeniyle cezalar almış. Ancak benim gibi 9 ceza alanı ben görmedim. 31 dakika içinde 8 radar cezası bana verilmiş. Ve hızlara baktığımda 86, 88, 83, 85, 103, 105 kilometre hızlarla radar cezası verildi. Bunlar afaki hızlar değil. Üç şeritli otobanlarımız var. Her yerde dile getiriliyor. Samsun-Trabzon arası 3 saate indi diyorlar. Bu uygulama ile en az 6,5-7 saatte gidiliyor” dedi.

Çebi, böyle bir radar uygulamanın vatandaşları bilgilendirmeden yapılmasının doğru olmadığını dile getirerek “Cezaları ödemeyi düşünmüyorum. İptali için yargıya başvuracağım. Bu uygulama insanların cebine yönelik kurulmuş bir tuzaktır” şeklinde konuştu.

Rizeli vatandaş da Ordu’da 6 dakikada 6 kez radara yakalanınca video çekmişti

İstanbul’dan Rize’ye yakınının cenazesine gitmek için yola çıkan Ahmet İpek, aracıyla gidiş yolunda 6 dakikada 6 kez, dönüş yolunda da 1 olmak üzere toplam 7 kez radar uygulamasına takıldı. Ordu’da takıldığı radar yüzünden 2000 TL’lik ceza ödeyen İpek, tepkisini çektiği video ile sosyal medyada paylaştı. Ordulu vatandaşın başına gelenleri anlattığı video iki günde 100.000 kişi tarafından tıklandı.

Kaynak: DHA ve Zete

    :

    :

    :

    :

    "31 dakika içinde 8 ayrı radar cezası" hakkında Tweetler

    DİĞER EKONOMİ HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete